• home
 • video
 • pas verschenen

  Serena Williams raakt op tijd fit voor Wimbledon

  Serena Williams.

  Williams moest in Parijs de strijd staken met een borstspierblessure.

  Serena Williams zou fit moeten raken voor het grandslamtoernooi van Wimbledon. Eerder deze week gaf de Amerikaanse nog forfait voor de achtste finales op Roland Garros door een borstspierblessure.

  Williams pakte al 7 keer de eindzege in Londen. Vorig jaar was ze niet van de partij door haar zwangerschap en ook dit jaar leek haar deelname in het gedrang te komen. Vorige week moest ze Roland Garros, haar eerste grandslamtoernooi na haar zwangerschap, verlaten met borstspierblessure.

   

  Voor haar achtste finale tegen Sjarapova gooide ze de handdoek. Het was onduidelijk hoe lang ze buiten strijd zou zijn, maar volgens haar coach Patrick Mouratoglou zou Williams op tijd fit moeten raken voor Wimbledon. "Binnen de twee weken zou ze hersteld moeten zijn van haar blessure en weer tegen een bal moeten kunnen slaan", zei hij op BBC Radio 5 Live. "Daarna heeft ze nog vijftien dagen om veel te fitnessen en te werken aan haar snelheid."

   

  "Serena heeft er goed aan gedaan om niet tegen Sjarapova te spelen,. Ze kon niet opslaan. En je kan geen wedstrijd winnen als je niet kan opslaan. Ze zou dan ook een groot risico gelopen hebben om de borstspier te scheuren. De spier was zelfs al bijna gescheurd."

  Het was de juiste beslissing van Serena om niet te spelen. Haar borstspier was bijna gescheurd.

  Patrick Mouratoglou, coach