• home
 • video
 • pas verschenen

  Mitrovic is in bloedvorm: hij gaat met hattrick op zak naar WK

  Aleksandar Mitrovic.

  Mitrovic gaat met Servië naar het WK.

  Aleksandar Mitrovic is klaar voor het WK in Rusland. De ex-Anderlecht-spits maakte een hattrick in de uitzwaaiwedstrijd van Servië tegen Bolivia. Ondanks zijn drie treffers, ging niet hij maar zijn landgenoot Ivanovic met de prijs voor goal van de avond lopen.

  Servië speelt straks in Rusland in groep E tegen Brazilië, Zwitserland en Costa Rica. Doorstoten wordt niet eenvoudig, maar het land trekt wel met veel vertrouwen naar het WK. In de laatste oefenwedstrijd tegen Bolivia zorgde de WK-ganger voor spektakel.

   

  Servië won de partij met 5-1. Drie doelpunten kwamen op naam van oude bekende Aleksander Mitrovic. Een historisch moment want het was al van 2001 geleden dat een Serviër nog eens een hattrick kon maken. Toen scoorde Mateja Kezman drie keer tegen Faeroër.

   

  Ook Ljajic pikte een goaltje mee, maar rechtsachter Branislav Ivanovic tekende voor de goal van de avond. Na heel wat stationnetjes kwam de bal bij hem terecht en zijn volley verdween enig mooi in doel.

  De heerlijke goal van Branislav Ivanovic

  Uitslagen van de andere oefenwedstrijden op 9 juni

  Letland Azerbeidzjan 1-3
  Finland Wit-Rusland 2-0
  Hongarije Australië 1-2
  Estland Marokko 1-3
  Zweden Peru 0-0
  Denemarken Mexico 2-0
  Tunesië Spanje 0-1
  Frankrijk Verenigde Staten 1-1