• home
 • video
 • pas verschenen

  KBVB: "Alles doen om open trainingen beter te laten verlopen"

  De Rode Duivels

  De Rode Duivels zijn het slachtoffer van hun eigen populariteit.

  Veel volk vrijdag op de open training van de Rode Duivels in Tubeke. Té veel volk zelfs, want niet iedereen mocht binnen. De voetbalbond betreurt dat, al was de capaciteit ad hoc al met 600 mensen opgetrokken.

  Een oefenstonde van de Rode Duivels, wie wil dat niet eens meemaken? En dus trokken een paar duizend mensen gisteren naar het nationale oefencentrum in Tubeke, waar de jongens van Roberto Martinez zich klaarstomen voor het WK.

   

  Maar de volkstoeloop was te groot en dus moest de politie ingrijpen. Tijdens de training werd de capaciteit rond het veld tijdelijk opgetrokken van 1.600 naar 2.200, maar daardoor bleven nog altijd een paar honderd mensen in de kou staan.

   

  "De stad Tubeke, de lokale politie en de KBVB betreuren dat enkele honderden toeschouwers geen toegang tot het Belgian Football Centre gekregen hebben", zegt de KBVB.

   

  "Maar met de opkomst vanmiddag was de maximale capaciteit bereikt. Het was onverantwoord geweest als we nog meer toeschouwers tot de site toegelaten hadden. Voor de stad, de politie en de KBVB is de veiligheid van de fans prioritair."

   

  "Zowel de stad Tubeke als de KBVB zullen er alles aan doen om open trainingen van de Rode Duivels in de toekomst beter te laten verlopen", besluit de voetbalbond.

  Tweet van de KBVB: