• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge landgenoot juicht te vroeg in Giro d'Italia U23

  Het zegegebaar van Gerben Thijssen (19) kwam te vroeg: hij greep net naast de ritzege.

  Onze jonge landgenoot Gerben Thijssen (Lotto Soudal U23) leek gisteren op weg naar de ritzege in de Baby-Giro. In een massasprint dacht Thijssen dat hij de snelste was, maar hij kraaide te vroeg victorie. De Italiaan Giovanni Lonardi spurtte hem nog voorbij vlak voor de eindmeet.

  Op Twitter gaf Thijssen zijn fout toe, maar was hij toch lovend voor zijn ploegmaats. "Elke fout is een nieuwe les om uit te leren. Veel dank aan mijn fantastische ploeg voor het superwerk dat ze gisteren hebben verricht."

  Bekijk de beelden waarbij Thijssen te vroeg juicht

  Jasper Philipsen is de nieuwe rozetruidrager

  Jasper Philipsen, een andere talentvolle Belg, werd derde in de rit van Riccione naar Forlì. Dankzij bonificaties neemt Philipsen de leiderstrui over van Edoardo Affini.