• home
 • video
 • pas verschenen

  Mbappé redt eer tegen Amerikanen

  Kylian Mbappé

  Kylian Mbappé maakt er 1-1 van.

  De Fransen hebben hun voorbereiding voor het WK in Rusland afgesloten met een 1-1-gelijkspel tegen de Verenigde Staten. Kylian Mbappé wiste het openingsdoelpunt van de Amerikanen uit.

  Frankrijk verslikte zich bijna in de Verenigde Staten. De Amerikanen konden zich niet kwalificeren voor de Wereldbeker, maar net voor de rust kwamen ze wel op voorsprong in Lyon.  Na balverlies van Sidibé knalde Green de bal hard voorbij Lloris.

   

  Pas een kwartier voor tijd konden de Fransen tegenscoren in hun uitwuifmatch. Invaller Pavard speelde knap in op Mbappé. De nummer 10 verschalkte de Amerikaanse defensie met een tik in de hoek.

   

  Daar bleef het bij voor het Franse sterrenteam. Volgende week zaterdag staat de eerste groepswedstrijd in Rusland op het programma. Tegenstander is Australië, dat vanmiddag met 2-1 won van Hongarije.

  Het doelpunt van de Amerikanen:

  Een hoogstandje van Pogba:

  Kopzorgen Giroud

  Voor Olivier Giroud duurde de wedstrijd net geen uur. Hij tastte naar zijn hoofd na een botsing met de Amerikaan Miazga. De Fransman kreeg een stevig verband om zijn kop, maar voortspelen was geen optie. De medische staf zal de komende dagen de handen vol hebben met de speler van Chelsea.

  Olivier Giroud

  Olivier Giroud verlaat het terrein.

  Oefeninterlands zaterdag 9 juni

  Servië Bolivia 5-1
  Letland Azerbeidzjan 1-3
  Finland Wit-Rusland 2-0
  Hongarije Australië 1-2
  Estland Marokko 1-3
  Zweden Peru 0-0
  Denemarken Mexico 2-0
  Tunesië Spanje 0-1
  Frankrijk Verenigde Staten 1-1