• home
 • video
 • pas verschenen

  Delfine Persoon (33) blijft wereldkampioene

  Delfine Persoon

  Delfine Persoon pronkt voor de 8e keer met de WBC-gordel.

  Delfine Persoon heeft met succes haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten verdedigd. Ze klopte haar Argentijnse uitdaagster Natalia Vanesa del Valle Aguire op punten.

  Delfine Persoon klopt Argentijnse en blijft wereldkampioene

  10 rondes uitdagen

  Delfine Persoon kreeg haar 8e wereldtitel niet cadeau. Natalia Vanesa del Valle Aguire ging nog nooit knock-out en dat gebeurde ook in Eernegem niet.

   

  De nummer 3 van de wereld hield de nummer 1 tien rondes aan de praat. Wat Persoon ook probeerde, Aguirre incasseerde elke poging. Ze daagde onze landgenote zelfs nog eens uit.

   

  De taaie Argentijnse plooide niet, maar het verdict van de jury was wel duidelijk: Persoon won op punten.

  Nu ook IBF- en WBA-titel?

  "Ik wist van tevoren dat dit een frustrerende kamp zou zijn", reageerde Delfine Persoon bij onze reporter. "Het was zaak om rustig te blijven en mijn verstand te gebruiken."

   

  "Voor het publiek vind ik het wel jammer, want veel boksen hebben ze niet te zien gekregen. Zij hanteert een andere tactiek."

   

  Nu hoopt de 33-jarige bokskampioene op een kamp tegen olympisch kampioene Katie Taylor. De 31-jarige Ierse heeft de IBF- én de WBA-titel in haar bezit.

   

  "Als ik kan garanderen dat de kamp op televisie te zien is, komt de strijd er", legt Persoon uit. "Anders toont haar promotor geen interesse."