• home
 • video
 • pas verschenen

  De kok van de Rode Duivels vertrekt zondag al: "Nog paar probleempjes oplossen"

  Bartel Dewulf

  Bartel Dewulf met Roberto Martinez.

  Eten, rusten, ontspannen en presteren. Dat is wat de Rode Duivels op de Wereldbeker in Rusland te doen staat. Voor het eten legt de voetbalbond zijn lot in de deskundige handen van kok Bartel Dewulf.

  Terwijl Roberto Martinez en zijn garde woensdag pas het vliegtuig opstappen richting Rusland, doet Bartel De Wulf dat morgen al.

   

  "We moeten ter plaatse nog een paar probleempjes oplossen. Er was ingecalculeerd dat we een aantal producten vanuit België zouden meenemen, maar dat is niet gelukt", zegt Dewulf.

   

  "We moeten ter plaatse bekijken of we alles vinden dat we willen. Dat zal enkele dagen tijd vergen, maar hopelijk en in principe komt alles tegen woensdag in orde."

   

  "De menu's zijn al maandenlang klaar en die hebben we in januari doorgestuurd naar Rusland. De Russen kennen onze eisen."

  "Een barbecue, maar geen frieten en alcohol"

  Zijn er menu's tot en met 15 juli, de dag van de finale? Dewulf: "Natuurlijk! Natuurlijk! We gaan ervan uit dat we pas na de finale naar huis komen."

   

  "Er zijn 3 soorten menu's: eentje voor tussen de wedstrijden door met veel groenten, vlees en vis. Naarmate de wedstrijden naderen, veranderen de menu's."

   

  "De wedstrijddag zelf is de saaiste dag voor ons: pasta, suikers, pannenkoeken, kip, vis, tomatensaus... Geen superfood dan, zoals ze zeggen."

   

  Wat krijgen de spelers woensdag bij hun aankomst op hun bord? "Eerst een vieruurtje: een broodje, een croque-monsieur, groenten en veel fruit. 's Avonds krijgen ze hun eerste diner."

   

  Mogen de spelers af en toe eens zondigen? Dewulf: "Je kunt geen anderhalve maand weggaan zonder eens een barbecue te doen met een stukje rood vlees. Maar frieten geven we niet. Ook geen alcohol. Dat is een cultuur die we hebben."