• home
 • video
 • pas verschenen

  Argentinië en Messi landen een dagje te vroeg in Rusland

  Messi stapt uit vliegtuig.

  De voorbereiding van de Argentijnen verliep niet volgens plan.

  De Argentijnse selectie is zo pas geland in Moskou. Eigenlijk zou de vicewereldkampioen pas morgen afreizen naar Rusland, maar door het annuleren van de oefenmatch tegen Israël werd de trip van Messi en co met een dag vervroegd. 

  De WK-voorbereiding van Argentinië is niet volgens plan verlopen. Twee van hun drie oefenwedstrijden werden afgeblazen. Tegen Haïti wonnen de Argentijnen met 4-0, maar de matchen tegen Nicaragua en Israël werden niet gespeeld.

   

  De reden voor het afblazen van de wedstrijd tegen Israël waren protesten vanuit Palestijnse hoek en bedreigingen door Palestijnse groepen aan het adres van de Argentijnse ploeg en sterspeler Lionel Messi.

   

  De Argentijnse selectie reisde daardoor een dag vroeger naar Rusland. Ze vlogen naar Moskou want de ploeg verblijft in Bronnitsy, zo'n 100 kilometer verwijderd van Moskou. Op het WK beginnen Messi en co tegen IJsland. Daarna volgen matchen tegen Kroatië en Nigeria.