• home
 • video
 • pas verschenen

  Yannick Ferrera: "Waasland-Beveren is een zeer ambitieuze club"

  Ferrera

  Ferrera tekende een overeenkomst voor 2 seizoenen.

  Yannick Ferrera is de nieuwe trainer van Waasland-Beveren. Bij de Waaslanders ondertekende de ex-trainer van onder meer STVV, Standard en KV Mechelen een contract voor twee seizoenen.

  Yannick ferrera volgt bij Waasland-Beveren Sven Vermant op, die begin  mei werd ontslagen na een 8-0-verlies tegen Zulte Waregem in Play-off 2. 

   

  De 37-jarige Ferrera zat zonder job sinds hij op 23 oktober aan de deur werd gezet bij KV Mechelen. De Brusselaar trainde Malinwa, dat ondanks een trainerswissel zou degraderen, sinds september 2016.

   

  Eerder trainde hij ook al Charleroi, STVV en Standard, waarmee hij in 2016 de Beker van België won.

  "Waasland-Beveren is een zeer ambitieuze club"

  De ambitieuze Ferrera vond na zijn passage bij een topclub als Standard het plezier terug bij KV Mechelen. Nu gaat de trainer opnieuw aan de slag bij een Belgische middenmotor.

   

  "Waasland-Beveren is een zeer ambitieuze ploeg, die de laatste jaren stappen vooruit heeft gezet. Zowel sportief als structureel gaan ze er ieder jaar op vooruit."

   

  "Ik hoop op een mooi en lang verhaal bij deze club. We willen attractief voetballen en zorgen dat onze supporters met plezier naar het stadion komen."

   

  Over de ambities voor volgend seizoen wil de trainer zich niet al te veel uitlaten."Momenteel is het nog veel te vroeg om onze doelstellingen voor komend seizoen uit te spreken. Laten we eerst goed beginnen aan het seizoen en dan zien we wel waar we uitkomen."

  "We zochten een jonge Belgische coach met voldoende capaciteiten"

  Ook voorzitter Dirk Huyck is in zijn nopjes met de aanstelling van Ferrera.

   

  "Ik merk dat Yannick enorm gedreven is om opnieuw te starten. Ik ben ervan overtuigd dat hij perfect binnen de ambities en gedrevenheid van deze club past."

   

  Waasland-Beveren was duidelijk op zoek naar een jonge, ambitieuze Belgische coach, vertelt de voorzitter. En met Ferrera lijken ze die gevonden te hebben.

   

  "We hebben heel veel sollicitaties gekregen, ook veel buitenlandse, maar we wilden een duidelijk Belgisch profiel. Ook daar waren genoeg opties ter beschikking. We hebben uiteindelijk gekozen voor Ferrera en hier staat dan ook een heel blije voorzitter."

  Waasland-Beveren stelde vandaag Ferrera voor: