• home
 • video
 • pas verschenen

  Siebe Schrijvers ruilt na 14 jaar Genk voor Club Brugge

  Trossard wuift Schrijvers uit.

  Siebe Schrijvers (rechts van Leandro Trossard) speelt sinds zijn 7e voor Genk.

  Siebe Schrijvers schrijft een nieuw hoofdstuk in zijn voetbalboek: de 21-jarige offensieve middenvelder ruilt Genk voor Club Brugge. De belofte-international, die op zijn 7e bij "de groentetuin" van Genk begon, tekende een contract van 4 jaar bij de landskampioen.

  De overgang hing al even in de lucht. Genk probeerde zijn jeugdspeler met een verbeterd contract te houden. "Maar Siebe kiest voor een nieuwe uitdaging in Brugge, waar hem een nieuwe omgeving wacht", neemt Genk met spijt afscheid. 

   

  "Na een succesvolle uitleenbeurt aan Waasland-Beveren kwam Siebe terug naar KRC via de grote sportieve poort." De jongeling kon zich echter niet opwerpen tot een vaste waarde.  Hij pendelde tussen veld en bank en werd vaak gebruikt als invaller. 

   

  Bij Club begint hij aan een nieuw avontuur. "Genk bedankt Siebe voor zijn prestaties bij Genk en wenst hem alle succes in zijn verdere voetbalcarrière. Hij zal voor ons een Genkie blijven, uit onze "groentetuin", zoals Sef Vergoossen onze jeugdacademie placht te noemen."

  "Hoop op mooie momenten in competitie en Champions League"

  Schrijvers legde geslaagde medische tests af in Brugge, dat zijn vertrouwen toont met een deal van 4 jaar. "Schrijvers is een aanvallende speler die zowel op de 10 als in de spits kan spelen. Het jeugdproduct van Genk debuteerde op zijn 16e in de Jupiler Pro League en speelde op zijn 21e al 167 matchen voor Genk en Waasland-Beveren. Hij is ook aanvoerder van de nationale beloften, waarmee hij goed op weg is om het EK 2019 in Italië te halen."

   

  Schrijvers is opgelucht: "Het duurde even, maar ik ben blij dat mijn overgang in orde gekomen is. Volgend seizoen hoop ik dat we samen heel wat mooie momenten kunnen beleven in de competitie en de Champions League. Ik kijk er al naar uit om de ploeg te leren kennen in de voorbereiding."

   

  Voor Club-coach Ivan Leko is het de derde aanwinst in het tussenseizoen. Mats Rits en de Nederlander Arnaut Groeneveld gingen hem vooraf.