• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Swingend Portugal kan met een gerust gemoed afzakken naar Rusland

  Vreugde bij Portugal.

  Portugal kan met een gerust gemoed naar Rusland afzakken

  Portugal heeft zijn laatste oefeninterland voor het WK gemakkelijk gewonnen van Algerije. In Lissabon werd het 3-0 voor de Europees kampioen. Aanvoerder Cristiano Ronaldo was er, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen de Rode Duivels, wel bij nu en zorgde voor de assist bij de 2-0.

  Ronaldo fleurt rentree bij Portugal op met assist

  Algerije is er niet bij op het WK en dat was er aan te zien in Lissabon.  De Afrikanen werden overlopen in de beginfase van de wedstrijd en na 18 minuten spelen deponeerde Guedes de bal in doel. Cristiano Ronaldo had dan al gescoord, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

   

  Nog voor de rust verdubbelde de thuisploeg de score. Ronaldo "himself" vond Bruno Fernandes voor doel met een gemeten voorzet en die knikte de 2-0 tegen de touwen. Na de rust maakte Guedes, door PSG vorig seizoen uitgeleend aan Valencia, er nog 3-0 van.

   

  Portugal kan dus met een gerust gemoed richting Rusland vertrekken. Op 15 juni speelt de Europees kampioen zijn eerste wedstrijd op het WK, tegen Spanje. Nadien volgen nog ontmoetingen met Marokko en Iran. 

  De hoogtepunten uit de wedstrijd:

  Ook Uruguay wint gemakkelijk, zorgen voor IJsland

  Ook Uruguay heeft zijn laatste oefenwedstrijd voor het WK gemakkelijk gewonnen. De Zuid-Amerikanen versloegen voetbaldwerg Oezbekistan met 3-0 in eigen land.  Luis Suarez maakte zijn 51e treffer vanaf de stip.

   

  IJsland heeft dan weer niet kunnen winnen van Ghana, het werd 2-2.  Na de 2-3-nederlaag tegen Noorwegen opnieuw een opdoffer voor IJsland. De thuisploeg stond nochtans 2-0 voor tegen Ghana, dat er niet bij is op het WK, maar gaf die voosprong helemaal weg.  Drie minuten voor het eindsignaal prikte Atlético Madrid-middenvelder Thomas Partey de gelijkmaker binnen: 2-2.