K. Lyra-Lierse SK moet SK in naam laten vallen

  De SK mag er pas over 5 jaar weer bij.

  De Belgische voetbalbond (KBVB) heeft de eerste voorkeur van de naamsverandering van amateurclub K. Lyra T.S.V. na het samengaan met het failliete Lierse afgewezen. K.Lyra-Lierse SK mag niet. Zonder SK mag wel: K.Lyra-Lierse wordt het dus.

  De club, die als kampioen in eerste provinciale promoveert naar derde amateur, wil het voetbal in Lier vooruithelpen, klonk het vorige week bij de officiële naamsaanvraag. Het wou ook graag Lierse SK in zijn naam dragen.

   

  Maar de woorden "Lierse" en "SK" samen in een nieuwe naam mag niet gedurende de eerste vijf jaar, stipuleerde de KBVB. Lyra had zelf al een alternatief voorgesteld. Dat was Koninklijke Lyra-Lierse Berlaar, afgekort K.Lyra-Lierse.

   

  De club maakte het nieuws op zijn Facbook-pagina bekend. "De KBVB meldde ons zopas dat ze ermee akkoord gaan dat wij de naam "Lierse" in onze clubnaam opnemen! Wij zijn dan ook erg blij dat we zo als club de traditie en de geschiedenis van het hele Lierse voetbal verder kunnen doen leven."

   

  "We kijken er nu al naar uit om over 5 jaar ook de "SK" terug te verwelkomen." Lyra en de supportersvereniging Lierse Voor Altijd zijn de drijvende kracht achter de "nieuwe" club. De harde kern van de Lierse-fans koos voor Lyra-Lierse, ook de jeugdspelers van het Lisp zijn van harte welkom in Berlaar. De maatschappelijke zetel blijft in Berlaar.

  Op 13 juni houdt K.Lyra-Lierse een infoavond in Berlaar om op alle vragen van de supporters te antwoorden.

  KSK Lierse Kempenzonen mag ook niet

  Die tweede Lierse club - het bestuur van Lierse ging in zee met 1e amateurclub Oosterzonen - wou graag KSK Lierse Kempenzonen heten, maar ook dat mag dus niet van de KBVB. KFC Oosterzonen kon ook nog geen bewijs leveren dat zijn toekomstige exploitatiezetel in Lier zou liggen. 

  De SK verdween uit de coverfoto: