• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische WK-selectie is 89x meer waard dan de Panamese, De Bruyne op podium

  De Belgische WK-selectie aan het feest.

  België moet vijf landen laten voorgaan op de lijst.

  Frankrijk beschikt op het WK in Rusland over de duurste spelerskern. De 23 internationals van Les Bleus zijn samen 1,08 miljard euro waard.  Dat becijferde de gespecialiseerde website Transfermarkt. België staat zesde met 754 miljoen euro. Neymar en Lionel Messi voeren het individuele klassement aan, gevolgd door Kevin De Bruyne.

  Selectie van België meer waard dan Argentinië en Portugal

  Naast Frankrijk, gaat Spanje (1,03 miljard euro) als enig land over de symbolische grens van 1 miljard euro. Brazilië vervolledigt de top drie met 981 miljoen euro. Duitsland, de vorige wereldkampioen (883), staat op plaats vier, gevolgd door Engeland (874), WK-tegenstander van de Belgen.

   

  De Rode Duivels vallen net naats de top vijf. De waarde van de Belgische kern wordt door Transfermarkt geschat op 754 miljoen euro.  Panama, de eerste tegenstander van België op het WK sluit de rij met een waarde van 8,43 miljoen euro. Dat wil dus zeggen dat de Belgische selectie maar liefst 89 keer meer waard is dan de Panamese.

  Enkel Neymar en Messi meer waard dan De Bruyne

  Transfermarkt geeft ook een individueel overzicht van de spelers. Neymar (voor wie PSG 222 miljoen euro betaalde) en Lionel Messi voeren dat klassement aan met een geschatte marktwaarde van 180 miljoen euro. Kevin De Bruyne deelt de derde plaats met Harry Kane en Mo Salah. Op hun hoofd plakt volgens Transfermarkt een waarde van 150 miljoen euro.

   

  Kylian Mbappé staat met 120 miljoen zesde, Paulo Dybala en Eden Hazard delen met een waarde van 110 miljoen de zevende plaats. Cristiano Ronaldo wordt, gezien zijn gevorderde leeftijd (33), geschat op 'slechts' 100 miljoen en deelt de negende plek met Dele Alli, Philippe Coutinho en Antoine Griezmann. Romelu Lukaku (dertiende met 90 miljoen) is de derde Belg in de top twintig.