• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelse voetbalbond voert bescheiden winterstop in vanaf 2019-2020

  Vierende Man.City-spelers.

  Man.City werd dit seizoen kampioen in de Premier League.

  Vanaf het seizoen 2019-2020 wordt ook in de Premier League een winterstop ingelast. In de maand februari wordt dan twee weken niet gevoetbald, al zullen er wel nog altijd wedstrijden zijn.

  Nog altijd voetbal in de kerstperiode

   In elk van de twee weekends zullen telkens vijf Premier League-matchen worden gespeeld, zo maakte de Engelse voetbalbond FA vrijdag bekend.  Een speeldag wordt op die manier in twee geknipt, waardoor alle ploegen wat meer rust krijgen.

   

  Om ruimte te maken in de drukke kalender, worden de duels uit de vijfde ronde van de FA Cup verschoven naar weekdagen.  Aan het voetbal tijdens de kerstperiode wordt niet geraakt. Op Boxing Day, 26 december is dat, zal de bal dus gewoon blijven rollen.

   

  Met de maatregel hoopt de FA dat de Engelse nationale ploeg beter gaat presteren tijdens eindrondes. "Ik denk dat je tijdens het EK 2020 al beter uitgeruste spelers zal zien", zegt FA-directeur Martin Glenn over de primeur.