• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitsland maakt geen onuitwisbare indruk tegen Saudi-Arabië

  Op minder dan een week voor de start van het WK stonden er vrijdagavond nog een handvol oefeninterlands op het programma. Zo won wereldkampioen Duitsland moeizaam van Saudi-Arabië en scoorde Lewandowski een heerlijke goal voor Polen.

  Duitsland - Saudi-Arabië 2-1

  Wereldkampioen Duitsland heeft in zijn oefenpot tegen Saudi-Arabië niet meteen kunnen overtuigen. Bij de Duitsers, die al 5 interlands niet meer gewonnen hadden, stond Manuel Neuer opnieuw in doel.

   

  De Mannschaft kwam na 8 minuten op voorsprong langs Werner, die een heerlijke assist van Reus kon binnenleggen.  Enkele minuten voor de rust verschalkte Omar Hawsawi zijn eigen doelman: 2-0. In de slotfase maakte Saudi-Arabië de aansluitingstreffer op penalty.

   

  Man.City-speler Gündogan werd in Leverkusen voortduren uitgefloten door de eigen fans. Gündogan ging onlangs op de foto met de Turkse president Erdogan, die hij "mijn president" noemde. Bondscoach Löw veroordeelde de fluitconcerten. "Hier wordt niemand beter van. Dit moet stoppen", sprak hij klare taal.

  Duitsland speelde met: Neuer (46' Ter Stegen), Kimmich (81' Ginter), Boateng (46' Süle), Hummels, Hector, Khedira, Kroos, Müller (74' Brandt), Reus (57' Gündogan), Draxler, Werner (62' Gomez)

  Polen - Chili 2-2

  Polen, een potentiële WK-tegenstander van de Rode Duivels in de 1/8e finales, heeft in zijn oefenwedstrijd tegen Chili een 2-0-bonus verkwanseld. De Polen kwamen op voorsprong via de onvermijdelijke Lewandowski, die de bal stalhard in doel ramde van buiten de zestien. Napoli-speler Zielinski verdubbelde even later de score.

   

  Chili, dat er niet bij is in Rusland, speelde in Poznan met een veredeld B-team, maar sleepte toch nog een gelijkspel uit het vuur. Valdes tekende nog voor de rust voor de aansluitingstreffer en in de tweede helft maakt Albornoz er met een lekkere knal 2-2 van.

   

  Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk kwam in de 74e minuut tussen de lijnen, als vervanger van Robert Lewandowski. 

  Kroatië - Senegal 2-1

  Kroatië heeft vertrouwen getankt met het oog op het WK. In een duel tussen twee WK-gangers trokken de Kroaten aan het langste eind tegen Senegal.

   

  In Osijek waren het wel de bezoekers die op voorsprong kwamen. Vlak na de rust zette Sarr Senegal op voorsprong na een knappe aanval. Kroatië kwam met wat meeval langszij, toen een vrije trap van Perisic van richting veranderde. Invaller Kramaric zorgde nog voor de overwinning.

   

  Bij Kroatië startten de grote sterren, Modric, Mandzukic en Rakitic, in de basis en viel Gent-doelman Lovre Kalinic in na 67 minuten. Bij Senegal begon Kalidou Koulibaly (Napoli, ex-Genk) in de basis. Cheikhou Kouyaté (West Ham, ex-Anderlecht) en Moussa Wagué (Eupen) bleven op de bank, Kara Mbodji (Anderlecht) ontbrak.

  Zwitserland - Japan 2-0

  Zwitserland lijkt klaar voor het WK. De Zwitsers boekten vrijdagavond een overtuigende 2-0-oefenzege tegen Japan, dat met zorgen afreist naar Rusland.

   

  Voor Zwitserland was het de 3e oefenmatch in de voorbereiding. De ploeg van bondscoach Petkovic rolde eerder al Panama op met 6-0 en speelde 1-1 gelijk tegen Spanje. En tegen Japan leverden de Zwitsers opnieuw een prima prestatie af. Het won met 2-0 dankzij een penalty van Rodriguez en een goal van Seferovic.

   

  Japan zit dan weer met twijfels op minder dan een week voor het WK. Het verloor in de voorbereiding van Oekraïne, Ghana en nu dus van Zwitserland. Op het WK is Japan een van de mogelijke tegenstanders van België in de 1/8e finales, naast Polen, Senegal en Colombia.

  Iran - Litouwen 1-0

  Iran kan met een goed gevoel het WK aanvatten na een 1-0-zege in Moskou tegen Litouwen. Het duurde wel tot 2 minuten voor tijd voor de Iraniërs het verschil konden maken. Het was Olympiakos-spits Ansarifard die het verschil maakte.

   

  Op het WK zit Iran met Spanje, Portugal en Marokko in een stevige poule. De eerste WK-opdracht voor de ploeg van bondscoach Carlos Quieroz is op 15 juni tegen Marokko.