• home
 • video
 • pas verschenen

  Slapstick op Diamond League: te hoge horde zorgt voor grote verwarring (video)

  0 / 0

  De organisatie van de Diamond League in Oslo zal niet goed geslapen hebben. Een fout tijdens de 3.000 meter steeple bij de vrouwen gaat de wereld rond. Een van de hordes werd op de hoogte voor mannen geïnstalleerd en dat zorgde voor grote verwarring.

  Er leek geen vuiltje aan de lucht tijdens de 3.000 meter steeple bij de vrouwen. Tot halfweg de eerste ronde. Een van de hordes stond afgesteld op 36 inch (91,44cm), de hoogte voor de mannen, en niet op 30 inch (76,20cm), de hoogte voor vrouwen.

   

  Niet dat die 15 centimeter een onoverkomelijk verschil was voor de meeste vrouwen, maar het zorgde wel voor grote verwarring. Wereldkampioene Emma Coburn had meteen door dat er iets niet klopte en probeerde dat met wilde armgebaren duidelijk te maken.

   

  Aisha Praught uit Jamaica had minder geluk. Zij liep meer achteraan de groep en zag het hoogteverschil niet aankomen. Ze was zo verrast, dat ze prompt tegen de horde liep en er daarna over moest klimmen. Haar wedstrijd was voorbij.

   

  Het slapstick-gehalte ging nog wat de hoogte in toen de organisatie er voor de tweede ronde enkel in slaagde om een van de twee poten van de horde naar beneden te krijgen. Medewerkers schoven de horde dan maar half van de piste en lieten de atletes enkel over de lage kant springen.  Uiteindelijk werd de wedstrijd wel afgewerkt. De winst was voor Hyvin Kiyeng. Coburn werd tweede.

  "Een van de miljoen redenen waarom ik van je hou"

  Wereldkampioene Emma Coburn verklaarde na de race dat de organisatie het probleem pas inzag toen haar man en trainer op de piste liep om te vertellen wat er aan de hand was. "Een van de miljoen redenen waarom ik van je hou", schreef ze op Twitter. 

   

  Een uur later kon ze de situatie al relativeren. "Mischien dat ik volgende keer sneller loop als ik niet moet roepen en zwaaien met mijn armen in de eerste kilometer om de aandacht van de jury te wekken. Goed werk van iedereen die probeerde een uitdagende situatie tot een goed einde te brengen."