• home
 • video
 • pas verschenen

  Carrasco: "Rol in de schaduw van toppers is geen probleem"

  Yannick Carrasco moet de hele linkerflank voor zijn rekening nemen.

  Yannick Carrasco moet de hele linkerflank voor zijn rekening nemen.

  Het ziet ernaar uit dat Yannick Carrasco op het WK de linkerflank van de Rode Duivels zal afdweilen. "Zwaar werk, maar ik probeer altijd alles te geven", vertelt de speler van Dalian Yifang in China.

  "Chinese coach wist toch niet al te veel van voetbal"

  Yannick Carrasco is wat uit de schijnwerpers verdwenen sinds zijn transfer naar China. Bij zijn overgang werden heel wat vraagtekens geplaatst. "Ik moest een beslissing nemen en ik sta daar nog altijd 100 procent achter", zegt de flankspeler.

   

  Toch was het aanvankelijk flink aanpassen in China. "Mijn eerste coach was een Chinees en die wist toch niet al te veel van voetbal. Na 3 wedstrijden is er een Europese trainer gekomen en sindsdien is alles anders geworden. We werken meer op de Europese manier, met meer nadruk op het fysieke aspect en langere trainingen."

   

  "Ik heb begrip voor de kritiek op mijn keuze, maar het belangrijkste blijft wat je op het veld toont. Ik heb extra getraind om helemaal klaar te zijn voor het WK. Bovendien ben ik nog niet zo lang in China. Mijn conditie is nog in orde van bij Atletico. Iedereen weet dat er daar heel hard gewerkt wordt."

  "Rol in de schaduw is geen probleem"

  In China speelt Carrasco in de spits, terwijl hij bij de Rode Duivels de volledige linkerflank voor zijn rekening moet nemen. "Als voetballer wil je altijd spelen, de positie maakt niet uit. In China speel ik op een andere plek, maar ik ben het wel nog gewoon van bij Atletico om ook defensief werk op te knappen. Ik had wel die oefenmatchen nodig om opnieuw te wennen aan die rol", geeft hij toe.

   

  "Het is wel zwaar werk om die hele flank af te dweilen, maar ik probeer me helemaal te geven. Dat ik wat in de schaduw sta van jongens als De Bruyne, Hazard en Lukaku? Daar heb ik geen probleem mee. Het belangrijkste is dat we winnen. Als iedereen achter de nationale ploeg staat, kunnen we iets moois bereiken."

   

  Welke tegenstander wil Carrasco graag ontlopen op het WK? "Om te winnen, moet je langs alle soorten tegenstanders. Toen we met Atletico de finale van de Champions League speelden, hebben we ook enkele grote ploegen geklopt. Als je de finale wilt halen, moet je alle landen aankunnen."