• home
 • video
 • pas verschenen

  Berings na 12"89: "Fantastisch om na alle miserie weer op dit niveau te lopen"

  Eline Berings liep 12"89 in Oslo, 2 honderdsten boven haar BR.

  Eline Berings bleef in Oslo 2 honderdsten van haar BR.

  Eline Berings was in de wolken met haar toptijd van 12"89, waarmee ze gisteravond in Oslo zesde werd op de 100m horden. "En het seizoen is nog maar net begonnen. Dat record komt wel", vertelt ze aan Sporza. Voor het EK in Berlijn is ze heel ambitieus: "Met dit niveau ben ik minstens finale waard."

  "En het is nog maar het begin van het seizoen..."

  Berings liep de op 1 na snelste race in haar carrière. Ze kwam tot op 2 honderdsten van haar BR, maar daar maalde ze niet om: "Dit was een topprestatie. Zesde plaats klinkt misschien niet zo goed, maar dit is absolute wereldtop. Een hoger niveau bestaat er niet. De chrono is geweldig. En het is eigenlijk nog maar het begin van het seizoen. Ik ben superblij en dat record komt wel."

   

  Waar eindigt dit? "Dat is moeilijk te zeggen. Maar mijn focus blijft dezelfde: altijd proberen te verbeteren. Dat draait momenteel heel goed. Het is heel leuk dat ik een heel stabiel niveau heb. Ik loop elke week 13"0 of eronder. Dat zegt mij dat mijn basis enorm goed is. Als alles een keer klopt, dan zal het nog veel sneller gaan, denk ik. Zo maakte ik wat fouten op de laatste 3 à 4 horden en verloor ik wat snelheid."

   

  Berings lag de voorbije jaren vaak in de lappenmand met zware knieblessures in 2015 en 2016. Telkens knokte ze terug: "Het is tof om na alle miserie en alle strijd op dit niveau te kunnen lopen. Ik geniet er gewoon van."

  "Met dit niveau ben ik minstens finale waard op EK"

  Vorig jaar maakte ze haar comeback. "Wat ik toen bereikt heb, vond ik al straf. Ik stond op het WK na een moeilijke voorbereiding.  En dat gaf me het vertrouwen dat deze zomer top zou zijn. Die jaren van blessures maken je op een bepaalde manier ook sterk. Ik heb er heel veel uit geleerd. Ik leerde ook dat het afgelopen kon zijn, daarom heb ik nu zo veel honger om het goed te doen."

   

  In augustus is het EK in Berlijn. "Gezien mijn resultaten nu zal ik toch een van de Belgen zijn om in de gaten te houden. De 100m horden is wel enorm hoog van niveau met veel concurrentie. Alles ligt dicht bij elkaar. Het is moeilijk om er uitspraken over te doen, maar met dit niveau ben ik minstens finale waard, denk ik."

   

  Berings is al 32 jaar, dat is al vrij oud op atletiekvlak. "Ik kijk momenteel niet veel verder dan Berlijn, maar ik denk niet dat dit mijn laatste seizoen zal zijn. Ik ben 100 procent gefocust op topsport en dat moet ook om deze prestaties neer te zetten."

  Berings na haar toptijd in Oslo:

  Tweets: