Spelers Panama: "We kunnen de verrassing van het toernooi worden"

  Panama is op het WK de eerste tegenstander van de Rode Duivels. Op 18 juni nemen ze het tegen elkaar op in Sotsji. De Panamezen kijken nu al uit naar de wedstrijd: "Het is voor ons een droom om het tegen zulke spelers op te nemen."

  José Luis Rodriguez, middenvelder van KAA Gent

  "België is een hele sterke tegenstander en we hopen een goed resultaat neer te zetten. We weten dat er spelers bij zijn die in de beste competities ter wereld voetballen. Ik ken alle spelers. Hazard en De Bruyne zie ik elke week aan het werk wanneer ik naar wedstrijden in de Premier League kijk. Het is een droom om tegen zulke spelers te spelen."

  Ricardo Avila, middenvelder van KAA Gent

  "We willen op het WK geschiedenis schrijven. We zitten in een speciale groep met België, Engeland en Tunesië. We zullen veel leren. België is volgens mij een van de favorieten. We zullen proberen om een punt te pakken tegen België of om te winnen, waarom niet?"

   

  "Voor het land en de bevolking is dit WK heel belangrijk. Het is ons eerste WK en we zijn enorm blij om er bij te zijn. We kunnen de verrassing worden."

  Gabriel Gomez, middenvelder van Atletico Bucaramanga (Colombia)

  "We geloven in onszelf en willen aan de wereld tonen dat we goed kunnen voetballen. De sterkte van onze ploeg is het team. Een Panamese voetballer is blij en amuseert zich, maar is serieus wanneer er gewerkt moet worden."

   

  "België is een sterke tegenstander met hele goede spelers. Ik reken ze tot de beste elftallen in Europa. Ze hebben typisch sterke Europese spelers zoals Lukaku, maar ook typisch Zuid-Amerikaanse spelers die klein en wendbaar zijn zoals Hazard en Mertens. We moeten respect tonen, geen angst. 

  Maak kennis met Panama: