• home
 • video
 • pas verschenen

  Opmerkelijk interview Engeland-speler Rose: "Ik kampte maandenlang met depressie"

  Rose

  Rose maakt deel uit van de Engelse WK-selectie.

  Tottenham-verdediger Danny Rose heeft een opmerkelijk verhaal uit de doeken gedaan. De vleugelverdediger, die met de Engelsen mee mag naar het WK, kampte maandenlang met een depressie.

  Danny Rose raakte afgelopen seizoen in een depressie verzeild door aanhoudende knieproblemen en problemen in de privésfeer. Hij kwam zowel op als naast het veld op een dwaalspoor terecht.

  Knieblessure in januari 2017

  Het begon allemaal met een knieblessure die Rose opliep eind januari 2017. Hij lag 8 maanden in de lappenmand en had moeite om met zijn blessure om te gaan. 

   

  "Het is geen geheim dat ik dit seizoen door een moeilijke periode ben gegaan bij Tottenham", zegt de Engelse verdediger. "Het zorgde ervoor dat ik naar een psycholoog moest. Hij wist me te vertellen dat ik in een depressie zat."

   

  "Ik werd zeer snel boos op alles en iedereen. Ik wilde niet meer voetballen. Ook mijn herstel kon me gestolen worden."

   

  "Ik heb dit alles nog niet aan mijn ouders verteld. Ze zullen waarschijnlijk boos zijn wanneer ze dit lezen, maar ik wilde het voor mezelf houden tot nu", vertelde de 27-jarige Rose. 

  Familiale problemen

  En dan waren er ook nog de familiale problemen die Rose parten speelden.

   

  "Mijn nonkel pleegde zelfmoord, mijn moeder was compleet van streek nadat ze het slachtoffer was geworden van racisme en mijn broer werd bijna neergeschoten in ons eigen huis. Dat gebeurde allemaal tijdens mijn depressie", zegt de verdediger. 

  "Spelen voor mijn land heeft me gered"

  Rose is er wel weer bovenop gekomen en dat heeft hij naar eigen zeggen vooral te danken aan de Engelse nationale ploeg.

   

  "Spelen voor mijn land heeft me leren omgaan met mijn depressie. Engeland is mijn redding geweest. Ik kan de manager en de medische staf niet genoeg bedanken voor wat ze voor mij hebben gedaan."

  "Ik wil niet dat mijn familie naar het WK komt"

  De familie van Rose zal trouwens niet aanwezig zijn in Rusland om hem te steunen in zijn wedstrijden met de Engelse nationale ploeg. Niet omdat ze niet willen komen, maar wel omdat Rose hen zelf de opdracht gaf niet naar Rusland af te reizen.

   

  "Ik heb aan mijn familie gezegd dat ze beter niet naar Rusland komen, omdat ik bang ben dat ze het slachtoffer zullen worden van racisme", zegt de Engelsman. 

   

  "Mijn familie is er het hart van in. Mijn vader was zelfs boos omdat hij waarschijnlijk nooit meer de kans krijgt om mij op een WK aan het werk te zien. Het is droevig, maar ik wil het echt niet."

   

  Het Russische voetbal kwam de afgelopen jaren op een negatieve manier in het nieuws door racistische incidenten. Onlangs kreeg de Russische voetbalbond nog een boete van 25.000 euro voor racistische uitlatingen van hun supporters tijdens een oefenwedstrijd tegen Frankrijk.