• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Kristoff toont zijn snelle benen in Zwitserland

  Alexander Kristoff heeft in Zwitserland de GP Kanton Aargau op zijn naam geschreven. De Noor van Team Emirates was de snelste in een massasprint. Met Sean De Bie en Kevin Deltombe finishten er 2 Belgen in de top 10.

  Tijdens de 55e editie van de GP Kanton Argau kreeg het peloton 186 kilometer voorgeschoteld, verdeeld over 3 kleine rondjes van 9,2 km en 7 gelijkaardige lussen van 19,8 kilometer in het noorden van het Kanton Aargau. Met Sacha Modolo en John Degenkolb als laatste namen op de erelijst werd er ook dit jaar gegokt op een massasprint.

   

  Een vroege vlucht met 4 renners kleurde het grootste deel van de koers en die kopgroep werd in de finale uitgedund tot 3 renners. Maar tegen het aanstormende peloton, onder leiding van BORA-Hansgrohe, Team Emirates en Katjoesja hadden de vluchters geen schijn van kans en in de allerlaatste ronde werd het trio bij de kraag gevat.

   

  In de straten van Leuggern werd gesprint om de zege en het was Kristoff die het vlot haalde, voor Gavazzi en Canola. Voor Kristoff is het zijn 4e zege van het seizoen. De 30-jarige Noor, die zich via de Ronde van Zwitserland voorbereidt op de Ronde van Frankrijk mocht eerder dit seizoen al juichen in de Ronde van Oman, de Abu Dhabi Tour en Eschborn-Frankfurt.

  Uitslag GP Kanton Aargau (1.BC)

  1. Alexader Kristoff (Noo) 186 km in 4u18'24"
  2. Francesco Gavazzi (Ita) z.t.
  3. Marco Canola (Ita) op 1"
  4. Sean De Bie
  5. Kevin Deltombe
  6. Andrea Pasqualon (Ita)
  7. Felix Großschartner (Oos)
  8. Luca Pacioni (Ita)
  9. Silvan Dillier (Zwi)
  10. Juraj Sagan (Svk)