• home
 • video
 • pas verschenen

  Kippenvel: potje volleybal boven op een reuzenrad

  Om promotie te maken voor het Majors-toernooi in Wenen deze zomer hebben 4 beachvolleyballers met een flinke stunt uitgepakt. Ze speelden een partijtje volleybal boven op het bekende reuzenrad in de Oostenrijkse hoofdstad.

  Het iconische Riesenrad nam het Oostenrijkse duo Doppler/Horst en het Noorse koppel Mol/Sørum mee naar een hoogte van zo'n 65 meter. Daar speelden ze - gelukkig goed beveiligd - een wedstrijdje tegen elkaar.

   

  "Ik moet toegeven dat ik bang was. Ik heb mijn ogen pas geopend toen we boven waren. Het uitzicht over de stad was wel ongelooflijk. Het was een unieke belevenis", zegt Alex Horst.

   

  Clemens Doppler: "Het Riesenrad is wereldberoemd. Het was een onvergetelijke ervaring om daar bovenop te volleyballen."