• home
 • video
 • pas verschenen

  Joker Ciman: "Natuurlijk ben ik ontgoocheld, maar ik wens niemand pech toe"

  Laurent Ciman.

  Laurent Ciman groet de Belgische fans na de 3-0-zege tegen Egypte.

  Laurent Ciman was gisteren de surprise van de chef. De 32-jarige verdediger trekt naar Rusland als stand-in van Vincent Kompany en kreeg gisteren een basisplaats tegen Egypte. "Ik hoop dat Vincent en Thomas Vermaelen op tijd fit zijn. En dan keer ik gewoon terug naar mijn familie."

  Bondscoach Roberto Martinez maakte maandag een WK-selectie van 24 namen bekend. Door de blessure van Vincent Kompany (en de revalidatie van Thomas Vermaelen) houdt de Spanjaard Laurent Ciman achter de hand.

   

  De verdediger van Los Angeles FC is dus nog niet zeker van een WK-ticket, maar werd gisteren wel in de basis gedropt in de oefenpot tegen Egypte. "Iedereen weet dat ik in een delicate en complexe situatie zit", reageert Ciman bij de RTBF.

   

  "Ik heb geprobeerd om van de match te genieten en om mijn ervaring bij te brengen. Ik was zelf verrast over mijn basisplaats, maar de coach had het me daags voor de match gezegd. Hij zei me dat ik de ideale vervanger was van Vincent en Thomas als zij niet fit waren." 

   

  Ciman moet dus stiekem hopen dat Kompany of Vermaelen het WK toch nog moeten laten schieten. "Ik wens niemand pech toe. Ik hoop dat Vincent en Thomas tijdig fit zijn. En dan keer ik gewoon terug naar huis naar mijn familie."

   

  "Natuurlijk ben ik ontgoocheld, net zoals de andere afvallers. Maar ik wil alles geven voor mijn land en voor deze groep. Daarna zien we wel. De trainer zal beslissen. Dat is het leven."

  Laurent Ciman.

  Laurent Ciman was gisteren basisspeler tegen Egypte.