Ga naar de inhoud

Durant stuwt Golden State naar een 3-0-voorsprong tegen Cleveland

 do 7 juni 2018 06:24
Kevin Durant.
Kevin Durant was helemaal op dreef in de derde finalematch.

Golden State Warriors heeft een flinke stap gezet naar een derde NBA-titel in vier jaar. Kevin Durant dirigeerde zijn team met 43 punten naar een zege in het hol van de leeuw. Bij Cleveland Cavaliers werd het 102-110 in het derde finaleduel.

Titelverdediger Golden State zette uitdager Cleveland Cavaliers met 2 thuisoverwinningen vorige week al met de rug tegen de muur. Voor eigen volk moesten LeBron James en zijn maats uit een ander vaatje tappen om nog aanspraak te kunnen maken op de titel en dat deden ze ook.

 

Golden State was tegen een scherp Cleveland voor de pauze op achtervolgen aangewezen, maar de motor van Kevin Durant sloeg daarna helemaal aan. Durant klokte af op 43 punten en loodste Golden State uiteindelijk naar een derde zege: 102-110.

 

Net als vorig jaar heeft Golden State een 3-0-voorsprong te pakken in de finale tegen Cleveland. In deze best-of-seven hebben Durant en Curry dus nog één overwinning nodig om de titel te verlengen. Vrijdagnacht volgt een eerste kans in de Quicken Loans Arena in Cleveland op een derde titelfeest in vier jaar tijd.

Green, Durant en Curry.
De goudhaantjes van Golden State.
Golden State Cleveland 3-0
Golden State Cleveland 124-114
Golden State Cleveland 122-103
Cleveland Golden State 102-110
Cleveland Golden State vri 8 juni
Golden State Cleveland maa 11 juni
Cleveland Golden State don 14 juni
Golden State Cleveland zon 17 juni

Geen twijfel over wie de man van de match is:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.