• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte blijft KV Mechelen trouw in 1B en schoolt zich om tot middenvelder

  Seth De Witte.

  De Witte moet een breker worden op het middenveld.

  Seth De Witte blijft ondanks de degradatie ook volgend seizoen in Mechelen voetballen. De aanvoerder speelde in 2018 geen enkele minuut meer voor KVM door een kuitblessure. Volgend seizoen zal hij er wel weer staan, al krijgt hij een andere rol op het veld.

  Seth De Witte begint aan zijn 9e seizoen in het shirt van KV Mechelen. Afgelopen seizoen moest hij geblesseerd toekijken hoe zijn club aan het kortste eind trok in de strijd tegen de degradatie.

   

  Het contract van De Witte liep nog tot juni 2019 en club en speler hebben nu ook bevestigd dat ze elkaar trouw blijven in 1B. De aanvoerder van de club speelde al 214 duels in de verdediging van KVM, maar krijgt nu een andere positie.

   

  "Het is de bedoeling om hem als breker op het middenveld uit te spelen", vertelt Stefaan Vanroy, hoofd van de sportieve cel. "We zijn overtuigd dat hij op die positie met zijn mentaliteit en ervaring het team heel wat kan bijbrengen."