• home
 • video
 • pas verschenen

  België heeft 4% kans om WK te winnen, Brazilië is favoriet met 21%

  De Rode Duivels.

  België heeft 1 kans op 25 om wereldkampioen te worden.

  De kans is niet heel groot dat Eden Hazard op 15 juli in Moskou met de Wereldbeker mag zwaaien. Toch niet als we Gracenote mogen geloven. Het vermaarde statistiekenbureau heeft berekend dat de Rode Duivels slechts 4% kans maken op de wereldtitel.

  In groep G zijn België en Engeland voor Gracenote allebei favoriet om door te stoten naar de 1/8e finales. Beide landen maken 71% kans, ruim meer dan groepsgenoten Tunesië (32%) en Panama (26%).     

   

  In die 1/8e finales nemen de jongens van Roberto Martinez het, als de statistieken het bij het rechte eind hebben, op tegen Colombia (77%) of Polen (50%). Senegal (45%) en Japan (29%) zouden groep H immers niet overleven.     

   

  Gracenote schuift Brazilië naar voren als grote favoriet op de wereldtitel. Neymar en co hebben 21% kans op de oppergaai. Brazilië verloor sinds het vorige WK, waar het in de halve finales voor eigen publiek een onvergetelijke 1-7-pandoering van Duitsland kreeg, slechts 4 wedstrijden, amper één sinds juni 2016.     

   

  Op de tweede plaats staat Spanje (10%), gevolgd door titelverdediger Duitsland en Argentinië (allebei 8%). Frankrijk (6%) vervolledigt de top 5. België staat negende, achter Peru, Colombia en Engeland. 

  De Rode Duivels

  De Rode Duivels die gisteren aan de aftrap stonden tegen Egypte.