• home
 • video
 • pas verschenen

  Sunweb neemt twijfel weg: Dumoulin doet mee aan de Tour

  Na een loodzware Giro, waarin hij 2e werd, twijfelde Dumoulin aan de Tour.

  Tom Dumoulin eindigde 2e in de Giro.

  Tom Dumoulin zal op 7 juli aan de start van de Ronde van Frankrijk staan. De Nederlander van Sunweb twijfelde na zijn tweede plaats in een loodzware Giro aan zijn deelname in Frankrijk.

  Titelverdediger Dumoulin vocht in Italië een stevig duel uit met Simon Yates en Chris Froome. In de loodzware slotdagen kraakte Yates, maar zette een rush van Froome de Giro op zijn kop. De Brit won en verdedigt straks - als alles meezit - zijn gele trui in de Tour.

   

  Dumoulin  liet na afloop van de Giro - naar eigen zeggen de zwaarste ronde die hij ooit reed - in het midden of hij in juli van de partij zou zijn. Team Sunweb nam die twijfel weg.

   

  "Ik ben trots op wat we in de Giro hebben laten zien. Alles wat we bereiken in de Tour, beschouw ik als een bonus", zegt de 27-jarige Nederlander. Hij mikt in de Tour ook op het eindklassement, "maar ik wil vooral leren en heb geen specifiek resultaat in gedachten", benadrukt hij.

   

  "In twee grote rondes na elkaar strijden voor het klassement is een nieuwe ervaring voor mij en de ploeg. Het zal veel duidelijk maken met het oog op de toekomst."

  Theuns is Belg bij 12-koppige voorselectie

  Sunweb maakte vandaag een preselectie van 12 namen bekend voor de Tour, die van 7 tot 29 juli loopt. Met Edward Theuns is daar 1 Belg bij. Ook Michael Matthews, vorig jaar de winnaar van de groene trui, staat erop. Er moet nog 4 man afvallen.