• home
 • video
 • pas verschenen

  Serneels: "Loop al 2 maanden rond met wrang gevoel"

  Ives Serneels

  De eerste opdracht voor de Red Flames is de match tegen Moldavië.

  De Red Flames hebben een klein mirakel nodig om zich nog rechtstreeks voor het WK te plaatsen. Ze lieten in hun vorige kwalificatiematchen peperdure punten liggen. "We moeten nu zeker negen op negen halen", vertelt bondscoach Ives Serneels.

  "Willen het slechte gevoel er zondag uitspelen"

  De Red Flames staan na 5 kwalificatieduels tweede in hun WK-poule, maar hun achterstand op leider Italië bedraagt al 8 punten. De Belgen verloren twee maanden geleden nog nipt tegen Italië, maar verspeelde ook belangrijke punten tegen Portugal.

   

  "Ik moet eerlijk toegeven, sindsdien loop ik rond met een wrang gevoel", vertelde Serneels enkele dagen voor het duel in en tegen Moldavië. "Dat is het nadeel van bondscoach zijn. Je moet soms lang wachten vooraleer je weer iets kan neerzetten. Maar ik heb het gevoel dat we dat slechte gevoel er zondag gaan uitspelen."

   

  "Het is duidelijk, wij moeten nu negen op negen halen. Ook in de strijd om de barrages. Italië kan zich vrijdag al plaatsen voor het WK, maar daar moeten wij niet mee bezig zijn."

  "Blij dat ik opnieuw iedereen ter beschikking heb"

  Zondag spelen de Red Flames tegen Moldavië. In de heenwedstrijd in België werd het 12-0. "Het is heel simpel: we moeten daar drie punten pakken. En dan zullen we wel zien waar we staan. "

   

  "Ik ben blij dat ik opnieuw iedereen ter beschikking heb voor die wedstrijd. Het seizoen is al een tijdje voorbij, dus ik ben blij dat we nog een paar dagen hebben om alles een beetje op te pikken."

   

  "Ik had vorige week vooral gevraagd om goesting te laten zien op training. De kwaliteit was in het begin van de week nog niet zoals het hoorde, maar naar het einde toe was het al beter. Nu heb ik een frisse groep gezien die er het beste van wil maken."