• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Typisch Belgisch: benadrukken wat er ontbrak"

  Roberto Martinez had tussen de regels door wat kritiek op de bril van de fans en de pers.

  Martinez vindt dat de Belgische fans en pers te veel kijken naar wat er niet is.

  De minzame Roberto Martinez moest gisteren toch iets kwijt aan pers en publiek. Hij vindt de kritische vragen en opmerkingen - "waar iedereen recht op heeft" -  niet altijd terecht, maar wijt dat - met de glimlach - aan de Belgische aard. Voorts stelde de Spanjaard ook  de fans gerust: "Jullie moeten geen conclusies trekken uit de oefenduels."

  Martinez is een fan van Axel Witsel, die zaterdag tegen Portugal geblesseerd ontbrak. Vanavond tegen Egypte keert de verdedigende middenvelder terug in het team. Maar de vraag of Witsel zaterdag gemist werd, hoorde de coach niet graag. 

   

  "We kijken nooit naar wedstrijden om te zien wie er gemist wordt. Dat is misschien typisch Belgisch, ik word het stilaan gewoon", vertelde hij op de persmeeting daags voor de match.

   

  Waarna de Spanjaard enkele voorbeelden gaf: "Toen we in de kwalificaties vlot scoorden, hoorde ik dat we verdedigend wat zwak waren... Toen we tegen Portugal een knappe clean sheet haalden, hoorde ik dat we vooraan zwak waren. Het is altijd mogelijk om te benadrukken wat er ontbrak."

  "Fans moeten nu geen conclusies trekken"

  De 0-0 tegen Portugal ontlokte tijdens de match hier en daar fluitconcerten bij de Belgische fans in het stadion, die ook nog niet allemaal  de niet-selectie van Radja Nainggolan verteerd hebben.

   

  Martinez predikt rust: "De supporters moeten nu niet al te veel conclusies trekken. Ik wil niet dat ze zich ongerust maken. De vriendschappelijke interlands laten toe om zaken uit te testen. In elke wedstrijd willen wij iets zien. We weten perfect waar we naartoe willen. We zitten in een proces en de oefenmatchen geven ons informatie. Pas op de Wereldbeker tellen de resultaten."

  "Typisch Belgisch: benadrukken wat er ontbrak"