• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "We waren scherper, al was zeker nog niet alles goed"

  0 / 0

  Met een 3-0-zege tegen Egypte konden de Rode Duivels de magere prestatie tegen Portugal enigszins doen vergeten. "De spelers vechten voor elkaar, dat wordt stilaan een gewoonte."

  De 0-0 tegen Portugal was allesbehalve bemoedigend, dus de bondscoach zal zeker tevreden geweest zijn dat de Duivels het publiek nu wel konden overtuigen. "We zagen er scherper uit dan tegen Portugal."

   

  "Andere dingen deden we wel minder goed. Je ziet dat de verstandhouding op het veld nog niet altijd optimaal is. Maar je zag ook dat Egypte naar hier kwam om een resultaat neer te zetten. Voor het eerst onder coach Cuper, in 30 matchen, slikken ze 3 goals."

   

  "De spelers hebben ook getoond dat ze voor elkaar willen vechten. Dat wordt stilaan een gewoonte. Zo zal het ook moeten gebeuren in Rusland: eerst moet er een team staan, daarna kunnen we met ons talent het verschil maken."

  "We bouwen op: tegen Costa Rica staan we nog een stapje verder"

  • Eden Hazard (verkozen tot Devil of the Match): "Een goal en een assist, dat is goed voor mijn zelfvertrouwen, maar ik heb niet het gevoel dat het allemaal van mij moet komen. Er zijn veel spelers die het verschil kunnen maken. Ik voel niet bepaald extra druk op mijn schouders. Of ik in topvorm ben? Ik voel me altijd top, ook als ik slecht speel. (lacht)"
  • Thibaut Courtois: "De trainer zocht meer scherpte. We zijn mooi aan het opbouwen, maandag (tegen Costa Rica) staan we weer een stapje verder. Je voelt dat iedereen steeds scherper en geconcentreerder wordt. Ik denk dat we zowel offensief als defensief een vrij goeie match hebben gespeeld."
  • Kevin De Bruyne: "Dit was al beter dan Portugal: meer durf, meer pressing,... Dat moeten we blijven doen. We hebben voortgebouwd op onze 1e match. Wat kan er nog beter? Heel veel. De perfectie bestaat niet. Zelfs al win je met 5-0."

  Interviews na België-Egypte