• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester United blijft shoppen: Mourinho verwelkomt 19-jarige landgenoot

  Dalot

  Diogo Dalot komt over van FC Porto.

  Diogo Dalot is de nieuwste aanwinst van Manchester United. De 19-jarige verdediger komt over van Porto en is de tweede inkomende transfer in evenveel dagen voor de Engelse club.

  Gisteren kondigde Manchester United de transfer aan van de Braziliaan Fred en ook vandaag hebben de Engelsen niet stilgezeten op de transfermarkt.

   

  Vleugelverdediger Diogo Dalot komt over van FC Porto, waar hij begin dit jaar zijn debuut maakte in het eerste elftal. Hij tekende in Manchester een contract van vijf jaar, met een optie voor nog een extra jaar. 

   

  Jose Mourinho, die van 2002 tot 2004 nog coach was van Porto, haalt op de site van Manchester United de loftrompet boven voor zijn landgenoot. "Dalot is een extreem getalenteerde jonge verdediger. Hij beschikt over de kwaliteiten om snel een grote speler te worden voor deze club."

   

  "Hij heeft alles in huis: fysiek, tactische intelligentie en technische kwaliteiten. Dat gecombineerd met de mentaliteit van de academie van Porto, die spelers voorbereidt op de maturiteit die vereist is op profniveau."

   

  Manchester United zou om en bij de 21,5 miljoen euro neerleggen voor de jonge verdediger.