Kane: "Hopelijk is Kompany fit. Je wenst niemand een blessure toe"

  Vincent Kompany en Harry Kane

  Gaan Vincent Kompany en Harry Kane ook het WK in duel?

  Als alles goed gaat, bikkelen België en Engeland op 28 juni voor groepswinst op het WK. Hoe leven de Engelsen toe naar de match? We vroegen het aan Harry Kane, Gary Cahill en Jamie Vardy.

  Kane: "België wordt een uitdaging"

  "België heeft een geweldige ploeg", vindt Tottenham-aanvaller Harry Kane. "Het wordt een moeilijke tegenstander, maar we kijken uit naar de uitdaging. Op het WK kom je verschillende speelstijlen tegen. België houdt ervan om te voetballen en aan te vallen.  We zullen klaar moeten staan."

   

  Stoten België en Engeland samen door naar de achtste finales? "Hopelijk", antwoordt Kane, "vooral voor Engeland dan. België wordt onze derde match. Hopelijk doen we het goed in de eerste twee matchen en zijn we al geplaatst.”

   

  Engeland - België wordt een duel met Tottenham-ploegmaats Toby Alderweireld, Moussa Dembélé en Jan Vertonghen. "We hebben er al om gelachen. We kijken allemaal uit naar de match. Voor en na wedstrijd zullen we mekaar zeker nog spreken. Hopelijk doe ik dat wel als winnaar", grijnst Kane.

  Hopelijk hebben we ons voor de match tegen België al geplaatst.

  Harry Kane

  "Je wenst niemand een blessure toe"

  In de Premier League speelt Harry Kane bijna wekelijks tegen Belgische internationals. Voor Vincent Kompany heeft hij veel respect. Vraag is of de verdediger speelklaar geraakt.

   

  Kane: "Je wenst niemand een blessure toe. Kompany is een fantastische 
  speler, die het seizoen sterk afgesloten heeft in Engeland. Hopelijk is hij fit, dan krijg ik ook een goede test voorgeschoteld op het WK."

  Cahill: "Een bijzondere match"

  Gary Cahill zal in Rusland onder andere Chelsea-ploegmaat Eden Hazard tegen het lijf lopen. "België beschikt over enkele wereldspelers", weet de Engelse verdediger. "In de kleedkamer van Chelsea hebben we het wel eens over de interland gehad, maar niet vaak. We concentreerden ons de laatste weken vooral op de bekerfinale."

   

  "Wij hebben respect voor België en de spelers. Ze zijn zeker klaar voor een sterk toernooi. Collectief kunnen we veel aan, daarom kijken we uit naar de wedstrijd. Engeland-België wordt zeker een bijzondere match."

   

  "Op papier zijn we allebei favoriet in groep G maar het blijft wel voetbal. Zo mag je dus niet denken, dat zou dom zijn. Wij focussen ons eerst op onze wedstrijd tegen Tunesië. Aan België denken we nog niet."

  In de kleedkamer van Chelsea hebben we het over de match gehad, maar niet vaak.

  Gary Cahill

  "Zie geen ego's"

  Op het EK in Frankrijk verslikte Engeland zich in de achtste finales in IJsland. "Die match zijn we niet vergeten, maar we sleuren ze ook niet mee. Dat zou niet gezond zijn", vindt Gary Cahill. "We hebben uit die match geleerd, want we willen het niet nog een keer meemaken."

   

  "Hopelijk wordt het WK anders. Twee jaar geleden speelden we met een jonge groep. Die hebben we nog altijd, maar nu is het er een met meer ervaring. In onze kleedkamer zitten spelers die de Champions League-finale gespeeld hebben, spelers die de Premier League gewonnen hebben en spelers die grote wedstrijden gespeeld hebben. Ze zijn allemaal klaar om een groot toernooi als het WK te spelen. Dat is het grote verschil nu."


  "En we kunnen allemaal goed met mekaar opschieten. Ik zie geen ego's. Iedereen is nederig. Dat vind ik een gezonde situatie", besluit Cahill.

  Vardy: "Kunnen iedereen aan"

  "België heeft sterke spelers en een sterk team. Net als Engeland", vindt aanvaller Jamie Vardy. "Daarom wordt Engeland-België een interessante wedstrijd."

   

  "Hopelijk trekken wij aan het langste eind. In topvorm kunnen we iedereen aan. Ik vind ons team beter, maar dan moet elke speler wel 100 procent zijn, ook de reserven."

   

  "Iedereen kan goed met mekaar opschieten. We denken allemaal dat we de Wereldbeker kunnen winnen. Anders hoefden we ook niet te vertrekken", vindt Vardy.

  WK-programma Engeland

  1. maandag 18 juni: Tunesië - Engeland
  2. zondag 24 juni: Engeland - Panama
  3. donderdag 28 juni: Engeland - België

   

  Morgenavond oefent Engeland nog tegen Costa Rica.