• home
 • video
 • pas verschenen

  Kajakkers schuiven op naar de wereldtop, oogsten ze op het EK?

  Broeckx en Peters in de kajak

  Broeckx/Peters zijn medaillekandidaten op het EK

  België trekt komend weekend met 4 Belgen naar het EK kajak in Belgrado. Die mikken op A-finales, maar dromen stiekem van een medaille. "Ik denk dat het goed zal lopen", zegt bondscoach Bob Maesen.

  De tandem Hermien Peters/Lize Broeckx (K2 200 en 500 meter), Artuur Peters (K1 1.000 meter) en Jonathan De Lombaerde (K1 200 meter) vertegenwoordigen België in Servië. "Vorig jaar waren we goed voor 2 finaleplaatsen. Nu hopen we weer hoog te scoren, hopelijk nog beter", zegt Bob Maesen.

   

  "De laatste Wereldbekers waren een goeie graadmeter. We hebben de meeste concurrenten aan het werk gezien, we weten wat we mogen verwachten. Artuur deed het 10 dagen geleden heel goed op de WB, maar ook de anderen zijn goed. We gaan ervan uit dat het goed zal lopen."

   

  Het duo Broeckx/Peters wordt zelfs medaillekansen toegedicht. "Dat is moeilijk te zeggen, al hebben ze wel grote stappen gezet dit seizoen. Er is heel veel mogelijk voor hen."

   

  "Jonathan De Lombaerde doet met de 200 meter mee aan een héél competitief nummer, waar de verschillen heel klein zijn. Elk detail is superbelangrijk. Maar ook hij heeft een stap gezet naar de wereldtop."

  "We kunnen scoren in Tokio, maar ook nog in Parijs"

  De kajakkers focussen zich komend weekend op het EK, maar in de verte doemen ook al de Olympische Spelen op. "De Belgen zijn alle vier nog heel jong en ze kunnen nog veel progressie maken. We kunnen hoog scoren in Tokio, maar ook nog in Parijs (2024). We kunnen nog een mooi traject afleggen met die 4."