• home
 • video
 • pas verschenen

  Jaques: "Fiorentina was laatste kans op nieuw buitenlands avontuur"

  Heleen Jaques

  Heleen Jaques in Firenze.

  Heleen Jaques heeft op haar 30e nog een mooie transfer versierd. Bij Fiorentina wordt ze ploegmaat van Davina Philtjens. "Tof, dan kunnen we ook eens Vlaams praten onder elkaar."

  "Fiorentina had twee jaar geleden ook al eens aangeklopt. Toen heb ik het niet gedaan, maar ze zijn teruggekeerd", zegt Jaques.

   

  "Ik dacht dan ook: dit is hét moment om een stap hogerop te zetten. Wellicht is dit mijn laatste kans om nog eens in het buitenland te kunnen spelen. Ik heb er hard voor gevochten en ben klaar om er nu wel een geslaagd avontuur van te maken (ter info: Jaques speelde al 3 jaar in Duitsland, red)."

   

  "Ik heb er toch even over moeten nadenken, want ik heb hier in België een lening en een vriend. Maar we zijn er snel uitgeraakt. Door de omgeving in Firenze en ook door de coach."

   

  "Italië is een trapje hoger dan de Belgische competitie (waar Jaques voor Anderlecht voetbalde, red). Met Juventus en Brescia zijn er nog zeker 2 topploegen."

   

  "Ik zal als verdediger meer werk krijgen. Het doel is in ieder geval om de bekerfinale te halen en in de top 2 te eindigen, die goed is voor de Champions League."

  Samen met Philtjens

  Met Davina Philtjes komt Heleen Jaques een collega van de nationale ploeg tegen bij Fiorentina. Zij komt over van Ajax. "Het is mooi meegenomen om toch nog eens Vlaams met iemand te kunnen praten, want zelf kunnen we allebei nog geen Italiaans."

  Tweets: