• home
 • video
 • pas verschenen

  James en Curry gezamenlijk: "NBA-kampioen gaat niet naar Witte Huis"

  James is de vedette van Cleveland, Curry van Golden State.

  LeBron James (l) en Stephen Curry (r) kampen om de NBA-titel.

  Cleveland of Golden State, over enkele dagen weten we wie de NBA-titel pakt. Maar de NBA-kampioen zal zeker niet naar het WItte Huis gaan voor een huldiging door president Donald Trump. Dat maakten de 2 sterspelers van beide teams, LeBron James en Stephen Curry, dinsdag duidelijk.

  James en Curry reageren op de weigering van Trump om de Philadelphia Eagles, de winnaar van de Super Bowl, te ontvangen. "Niemand zit op een uitnodiging van het Witte Huis te wachten: Cleveland niet en Golden State niet", verklaarde LeBron James op de vooravond van de derde wedstrijd van de NBA-finale.

   

  "De beslissing van de president om de Philadelphia Eagles  niet te ontvangen heeft me niet verrast. Dit typeert hem helemaal. Zolang hij op post blijft, zal dit soort zaken zich blijven voordoen. Trump eist weer maar eens de aandacht op, maar wat de Eagles gepresteerd hebben is veel belangrijker dan een uitnodiging voor het Witte Huis."

   

  Curry viel King James bij: "Als we kampioen worden, sturen we net als vorig jaar onze kat naar het Witte Huis. Ieder team heeft het recht om zijn mening te uiten. Dat is belangrijk."

  LeBron James schold Trump vorig jaar uit

  Vorig jaar wonnen de Warriors de titel en trok Trump zijn uitnodiging ook in, toen hij hoorde dat Curry en co. van plan waren om niet te gaan. LeBron James noemde de president toen "een schooier" en verklaarde "dat het een eer was om naar het Witte Huis te gaan tot Trump erin kwam". Die tweet werd de meest geretweete tweet van een sporter in 2017. 

   

  Steven Kerr, de coach van Golden State, is ook geen fan van Trump: "Het is duidelijk dat de president probeert het land te verdelen om zijn eigen politieke belangen te verdedigen. Het zal goed zijn als de dingen over 3 jaar (na de volgende presidentsverkiezingen) weer normaal worden."

  LeBron James' tweet van 2017: