• home
 • video
 • pas verschenen

  Iniesta sluit internationale carrière na WK niet uit

  Iniesta

  Iniesta tekende onlangs bij het Japanse Vissel Kobe.

  Andrés Iniesta sluit niet uit dat hij ook na het WK international blijft. Het WK in Rusland wordt zijn laatste grote kampioenschap. "Maar als ik aan de criteria voldoe, sluit ik niet uit dat ik voortdoe als international", zegt de 34-jarige Spanjaard.

  Andrés Iniesta heeft aan het Spaanse dagblad AS bevestigd dat Rusland zijn laatste WK wordt. Tegelijk houdt hij de deur wel nog op een kier voor een nieuwe selectie als international na de Wereldbeker.

   

  Iniesta zal na het WK alles op een rijtje zetten en bekijken hoe de omstandigheden zijn na het begin van het nieuwe seizoen. De middenvelder nam na 22 jaar afscheid van Barcelona en tekende een lucratief contract bij de Japanse club Vissel Kobe.

  "Ik sluit niet uit dat ik zal voortdoen, zelfs al hoor ik dat het moeilijk wordt", zegt de Spaanse voetbalheld in AS. "Als ik terug aansluit mag het niet omwille van mijn palmares zijn, maar omdat ik aan de criteria voldoe."


  Iniesta trekt zich op aan het feit dat huidig bondscoach Julen Lopetegui in september van vorig jaar nog de 35-jarige David Villa selecteerde. De keuze voor veteraan Villa zouden ook de kansen van Iniesta verhogen.