• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Goed gevoel, maar dacht soms ook: nondedju, als dat tegen Engeland is..."

  save Courtois

  Een van de schaarse kansen van Egypte tegen België.

  Francky Dury is hoopvol gestemd na de 3-0 van België, al vindt hij toch ook dat de Duivels de details niet uit het oog mogen verliezen. "Ik zie vertrouwen, ik zie dat we groeien."

  Het telefonische interview van Ruben Van Gucht met Francky Dury:

  "Zou graag meer jongens zien opstaan"

  "Ik heb een goeie eerste helft gezien, maar we moesten het wel hebben van de individuele klasse van Eden Hazard", zegt Zulte Waregem-coach Francky Dury bij Sporza. "Ik zou graag ook een paar andere jongens zien opstaan. Kevin De Bruyne zou toch wat meer mogen brengen."

   

  "Maar ik heb er nog altijd een goed gevoel bij en ik denk dat de bondscoach ook tevreden zal zijn. Toch mogen we de details niet uit het oog verliezen."

   

  Waarna Dury opsomt: "We krijgen 8 à 9 corners, maar die worden ondanks onze gestalte allemaal (te) kort gegeven. We moeten nog meer druk zetten.  En ik verwacht dat we met onze enkele flanken ook in de problemen komen in de topmatchen."

   

  "De Egyptenaren kregen bovendien enkele kansen, waarvan ik dacht: nondedju, als dat tegen Duitsland, Frankrijk of Engeland zou zijn..."

   

  "Maar ik denk dat we algemeen beschouwd wel op schema zitten. Ik zie vertrouwen, ik zie dat we groeien."

   

  "Graag zou ik de Rode Duivels volgende maandag tegen Costa Rica wel zien doorduwen. Je moet niet wachten tot de 91e minuut om een derde goal te maken. We hébben talent, we hébben spelers die het verschil kunnen maken."

  Je moet niet wachten tot de 91e minuut om een 3e goal te maken. We hébben spelers die het verschil kunnen maken.

  Tweets: