• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt blijft Lotto-Soudal trouw: "Heb nooit getwijfeld"

  Thomas De Gendt rijdt ook in 2019 en 2020 voor Lotto-Soudal. "Ik was zelf vragende partij om te verlengen. Dit geeft mij gemoedsrust."

  Thomas De Gendt rijdt al sinds 2015 voor Lotto-Soudal en won sindsdien een rit in de Tour en de Vuelta en in tal van andere rittenkoersen. Een geslaagd huwelijk dus. "Ik voel me goed bij de ploeg", zegt De Gendt. "Lotto-Soudal laat me vrij in mijn manier van koersen en moedigt die ook aan. Het was dan ook geen moeilijke beslissing."

   

  "De zekerheid die ik nu heb, geeft me gemoedsrust. Zo hoef ik mij volgend jaar geen zorgen te maken over een nieuwe contract of een andere ploeg."

   

  De Gendt is niet van plan om in de laatste jaren van zijn carrière zijn rijstijl nog aan te passen. "Ik heb altijd aanvallend gekoerst en heb veel in beeld gereden. Mijn huidige niveau wil ik nog minstens 5 jaar aanhouden", zegt de 31-jarige De Gendt. "Dat kun je enkel bereiken door hard te werken. Als ik mezelf een paar keer per jaar de kans gun om voor de zege te strijden, ben ik een tevreden man."