• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona legt jeugdspeler vast met clausule van 100 miljoen

  Chumi

  "Chumi" komt uit de jeugdopleiding van Barcelona.

  FC Barcelona heeft jeugdspeler Juan Brandariz, beter bekend als "Chumi", voor een langere tijd aan zich gebonden. En zoals dat gaat in Spanje, krijgt ook "Chumi" een gigantische afkoopclausule op zijn hoofd geplakt.

  Juan Brandariz is een centrale verdediger die uit La Masia, de jeugdopleiding van FC Barcelona, komt. De 19-jarige Spanjaard kwam afgelopen seizoen uit voor FC Barcelona B en won met de U-19 van Barça de UEFA Youth League.

  Clausule van 100 miljoen

  De Spaanse grootmachten Barcelona en Real Madrid plakten de voorbije jaren enorm grote afkoopsommen op de hoofden van hun spelers. 

   

  Toch was PSG gek genoeg om de clausule in Neymars contract (222 miljoen euro) afgelopen zomer te lichten. Sindsdien is Barcelona uiterst waakzaam voor de clausules die het in de contracten van zijn spelers zet. Zo verlengde de Spaanse kampioen onlangs het contract van Umtiti, die een clausule van 500 miljoen kreeg opgespeld

   

  Op "Chumi" plakt het nu dus een clausule van 100 miljoen euro, ook al heeft die nog geen seconde voor de hoofdmacht gespeeld.