• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  België geen WK-favoriet volgens Poetin en Blatter

  Spanje, Duitsland en Brazilië zullen volgens Blatter en Poetin ver geraken.

  Vladimir Poetin en Sepp Blatter hebben hun top vier van WK-favorieten gegeven. Daarin is volgens beide heren geen plaats voor België. In de kansen van Spanje, Duitsland en Brazilië geloven ze daarentegen wel.

  Volgens Russisch president Poetin maakt Spanje een grote kans op de wereldtitel: "Spanje speelt mooi voetbal. Maar er zijn zeker ook andere kanshebbers, het beste team zal winnen."

   

  Hij gelooft ook in Rusland, ondanks de slechte recente resultaten. Het land kon al zeven wedstrijden op een rij niet meer winnen. "Jammer genoeg zijn de resultaten van onze ploeg de laatste tijd niet echt goed. Maar de fans geloven dat het team zal vechten en een modern, interessant en mooi voetbal op de mat zal brengen."

  "Nigeria en Uruguay zullen verrassen"

  Voor gewezen FIFA-voorzitter Sepp Blatter zijn Brazilië, Frankrijk, Duitsland en Spanje de favorieten. "Ik geloof in aanvallend voetbal", schrijft hij in een tweet. Nigeria en Uruguay zouden volgens Blatter de verrassingen van het toernooi kunnen worden.

   

  Blatter werd in in 2015 voor zes jaar geschorst door de Ethische Commissie van de FIFA. Het is voorlopig nog onduidelijk of hij het WK zal bijwonen. Poetin nodigde hem alvast uit.