• home
 • video
 • pas verschenen

  Barguil heeft Tour-vorm van 2017 nog niet beet: "Dit seizoen is afval"

  Warren Barguil.

  Warren Barguil reed dit seizoen nog geen platte prijs.

  Warren Barguil (26) was vorig jaar een van de revelaties van de Ronde van Frankrijk, maar een maand voor de Tour-start zoekt het Franse goudhaantje naar zijn beste vorm.

  Barguil: "Er volgen nog veel koersen om terug te slaan"

  Warren Barguil won vorig jaar twee ritten in de Tour, eiste de bergtrui op en sloot de Ronde van Frankrijk op de 10e plaats af. De Franse klimmer leek helemaal gelanceerd, maar zijn verrassende overstap van Sunweb naar Fortuneo-Samsic heeft nog geen vruchten afgeworpen.

   

  Meer dan een 17e plaats in Parijs-Nice en een 15e stek in de Ronde van Catalonië kon Barguil zijn nieuwe werkgever nog niet voorschotelen. "Ik heb een deel van de oorzaak gevonden, maar dat is persoonlijk", verklaart de Fransman bij Cyclingnews.com.

   

  "Ik was 15e in Catalonië. Dat is niet dramatisch, want ik werd bijvoorbeeld niet 70e. Maar dat is niet mijn resultaat. "

   

  "Het is een schande. Ik ben erg ontgoocheld met hoe het voorlopig is gegaan. Dit seizoen is voorlopig afval. Maar er volgen nog veel koersen om terug te slaan."

  Warren Barguil.

  Warren Barguil mikt in deze Dauphiné niet op een goed klassement.

  Ploeg: "De puzzelstukken zullen in elkaar vallen"

  Fortuneo-Samsic, de nieuwe ploeg van Warren Barguil, toont zich opvallend mild voor zijn aanwinst. "We hopen in het tweede deel van deze Dauphiné een andere Warren te zien", zegt ploegleider Sébastien Hinault.

   

  "Het muntje kan aan de ene of de andere kant vallen. En helaas viel het tot nu toe aan de verkeerde kant. Maar ik ben ervan overtuigd dat het goed zal uitdraaien. Zijn vorm is goed en hij heeft een goeie ploeg. De puzzelstukken zullen in elkaar vallen."

  Warren Barguil wuift.

  In de proloog gaf hij al 49 seconden prijs op ritwinnaar Michal Kwiatkowski.