• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Bull over Verstappen: "Normaal dat hij zichzelf in twijfel trekt"

  Formule 1-rijder Max Verstappen.

  Max Verstappen heeft er geen al te best seizoen op zitten.

  Max Verstappen heeft er dit jaar geen al te best seizoen op zitten. "Met amper 6 podiumplaatsen is het normaal dat hij zich in vraag begint te stellen", klinkt het bij Adrian Newey.

  "Leren van je fouten is een deel van de sport"

  Adrian Newey, hoofdtechnicus van het Red Bull-team, vertelt dat Max Verstappen even naar zichzelf heeft gekeken na de voorbije periode. De laatste weken stapelden de fouten van de Nederlander zich op en was het tijd voor bezinning.

   

  "We zijn allemaal menselijk", vertelt Newey.  "Je kan alle negatieve commentaren van anderen links laten liggen, maar als je een slechte reeks zoals nu hebt gehad, is het maar normaal dat je jezelf in vraag stelt. Ik denk dat hij wel hard genoeg is om daardoor te komen. Hij is een goede racer, hij is snel en op een bepaald moment zal hij zijn slechte reeks wel doorbreken. Dan is hij weer vertrokken."

  Felle kritiek van Rosberg na GP van Monaco

  Na de GP van Monaco kreeg de Nederlander harde kritiek van voormalig wereldkampioen Nico Rosberg te verduren. In de laatste voorbereiding crashte Verstappen - alweer -  en moest hij vanop de laatste rij beginnen. 

   

  Dat hij nog altijd niets geleerd heeft uit zijn laatste 4 seizoenen zinde Rosberg niet. "Momenteel gaat alles fout. Ik heb niet veel hoop meer voor hem", vertelde de Duitser.

  Momenteel gaat alles fout. Ik heb niet veel hoop meer voor hem.

  Nico Rosberg

  Verstappen bereidt zich voor op de volgende race