• home
 • video
 • pas verschenen

  Tunesische coach: "Willen spectaculair voetballen op WK, ook tegen België"

  Bondscoach Nabil Malouls grootste zorg: "Spelers met 40 duels en met 15."

  Tunesië, op 23 juni tegenstander van België op het WK, reist donderdag al naar Rusland. Zaterdag wordt er in Krasnodar een laatste keer geoefend tegen Spanje. Bondscoach Nabil Maloul maakt zich het meeste zorgen over de fysieke paraatheid van zijn spelers.

  "Het grootste probleem is dat er een groot onevenwicht bestaat. Sommige spelers hebben dit seizoen al meer dan 40 matchen op de teller, andere minder dan 15. Het is belangrijk dat we het vormpeil van alle spelers dichter naar elkaar brengen", aldus Maloul.

   

  Met aanvallend voetbal speelden de Tunesiërs tegen Portugal en Turkije telkens 2-2 gelijk in hun twee vorige oefenwedstrijden. Op het WK zal het Noord-Afrikaanse land, dat voor de 5e keer op de eindronde staat, niet anders gaan spelen. 

   

  "In dit stadium van de voorbereiding nog van tactiek veranderen, zou ons duur te staan komen", weet de 55-jarige oud-speler van Hannover 96. "We zijn ons bewust van de sterkte van tegenstanders als België en Engeland, maar willen desondanks spectaculair voetbal brengen."

  Tunesië is toe aan zijn 5e WK-eindronde.

  Tunesië speelde 2-2 tegen Portugal en Turkije.

  "Na Portugal en Turkije is vertrouwen er"

  De spelers zijn ook niet bang van de tegenstand in Groep G. "In onze jongste interlands hebben we getoond dat we ons mannetje kunnen staan en een resultaat kunnen halen tegen grote voetbalnaties als Portugal en Turkije", zegt aanvaller Fakhredinne Ben Youssef. "Dat heeft ons mentaal gesterkt. Het vertrouwen is er."

   

  Oud-Moeskroen-spits Anice Badri wil met Tunesië "zo ver mogelijk raken op het toernooi": "In de oefenmatchen hebben we getoond dat we de kwaliteiten hebben. We willen de fans niet teleurstellen."

   

  Na de match tegen Spanje in Krasnodar trekken de Tunesiërs naar Moskou, waar ze hun basiskamp opslaan. Op zaterdag 23 juni spelen ze in de Russische hoofdstad hun tweede groepswedstrijd tegen de Rode Duivels.