• home
 • video
 • pas verschenen

  Murray staat dicht bij terugkeer: "Hoop in Rosmalen te spelen"

  Tennisser Andy Murray.

  Andy Murray speelde niet meer sinds juli vorig jaar.

  Hoe zou het nog zijn met Andy Murray? Terwijl zijn concurrenten een gooi doen naar de titel in Parijs, timmert de Brit aan de weg terug. Murray speelde zijn laatste match in juli vorig jaar. "Ik heb enkele dagen geleden de trainingen hervat", zegt Murray.

  Roland Garros kent dit weekend zijn ontknoping, maar over minder dan een maand staat met Wimbledon het derde granslamtoernooi van het jaar al voor de deur. Op 2 juli wordt er weer getennist op het gras van Wimbledon, maar geraakt Andy Murray wel op tijd fit voor zijn geliefkoosde toernooi?

   

  De Britse publiekslieveling viel in juli 2017 uit met een heupletsel. De tweevoudige winnaar van Wimbledon (2013 en 2016) is intussen weggezakt naar de 47e plaats op de ATP-ranglijst, maar er is licht aan het einde van de tunnel.

   

  "Ik heb nu al bijna een jaar niet meer gespeeld en dat is veel langer dan mijn entourage en ikzelf verwacht hadden", vertelt Murray in de Britse media. "Maar ik sta dicht bij mijn terugkeer."

   

  "Ik heb enkele dagen geleden de trainingen hervat en hoop op een terugkeer in het grasseizoen. Ik hoop dat ik volgende week kan spelen in Rosmalen."