• home
 • video
 • pas verschenen

  Parket rolt Armeens-Belgische bende op die proftennissers omkocht

  Het betreft wedstrijden op het Futures- en Challenger-circuit.

  Het parket viseert een Armeens-Belgische bende.

  Het federaal parket heeft in het kader van een internationaal onderzoek naar matchfixing in het tennis in ons land 21 huiszoekingen verricht. 13 mensen werden opgepakt voor verhoor.  Het parket benadrukt dat het gaat om matchen uit het lagere Futures- en Challenger-circuit.

  Matchfixing in het Belgische tennis: "Een groot probleem"

  Sinds 2014 zou een Armeens-Belgische criminele organisatie proftennissers omgekocht hebben om een afgesproken matchresultaat te bekomen. "Er werden tennissers benaderd om hun match opzettelijk te verliezen", zegt Eric Van Der Sypt van het federaal parket.

   

  De bedoeling was dan om op de omgekochte sportwedstrijden met voorkennis te gokken. Zon konden de gokwinsten hoog oplopen. 

   

  De federale gerechtelijke politie voert al jaren onderzoek naar de bende. Vandaag werden er 21 huiszoekingen gedaan in Sint-Gillis, Vilvoorde, Mechelen, Ukkel, Laken, Jette, Schaarbeek, Sint-Agatha-Berchem, Geraardsbergen, La Louvière, Sint-Joost-ten-Node en Watermaal-Bosvoorde.

   

  13 personen werden meegenomen voor verhoor, de onderzoeksrechter beslist over hun eventuele verdere aanhouding. "Het gaat om belangrijke figuren uit die criminele organisatie, maar ook om tennisspelers en mensen die weddenschappen hebben afgesloten."

   

  Voor meer nieuws: VRTNWS.