• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Boyata, Ciman en Dendoncker zullen zeker speeltijd krijgen"

  Bondscoach Roberto Martinez

  Bondscoach Roberto Martinez

  0 / 0
  Bondscoach Roberto Martinez

  Bondscoach Roberto Martinez

  Roberto Martinez wil woensdag tegen Egypte aanvallend sterker voor de dag komen. Toch looft de bondscoach de defensieve kracht van de Egyptenaren. "Het wordt een belangrijke test", vertelt de Spanjaard een dag voor de oefenwedstrijd.

  "Aanvallend moet het beter"

  Tegen Europees kampioen Portugal slaagden de Rode Duivels er zaterdag in de nul te houden, maar aanvallend kon het wel beter. Roberto Martinez verwacht tegen Egypte dan ook meer aanvallende slagkracht te zien.

   

  "Egypte is een ander type tegenstander dan Portugal. Mo Salah ontbreekt en dat is jammer, maar onder Hector Cuper is het een echt sterk team geworden, met veel verdedigende kwaliteiten", weet Martinez.

   

  "Als ik me niet vergis, konden ze in hun laatste 40 matchen 18 keer de nul houden. Het is aan ons om daar aanvallend iets tegenover te stellen. Dat wordt een belangrijke test. We willen voortbouwen op wat al goed was en verbeteren waar nodig."

   

  "Aanvallend moet het beter. We moeten opnieuw naar het niveau van de kwalificaties, waarin we het hoogste aantal doelpunten maakten van Europa."

  "Verdedigers kunnen ritme opdoen"

  Vincent Kompany ligt in de lappenmand en ook Thomas Vermaelen herstelt nog van een blessure. Dat betekent dat enkele andere jongens nu hun kans zullen krijgen.

   

  "In de volgende 2 matchen zullen alle verdedigers speeltijd krijgen. Boyata, Ciman en Dendoncker zullen de minuten verdelen. Zo kunnen ze zich tonen en ritme opdoen met het oog op het WK", zegt de bondscoach.

   

  "Dat geldt ook voor De Bruyne en Witsel. Zij zijn er klaar voor. Witsel heeft de voorbije dagen scherp getraind en is klaar om te spelen tegen Egypte. Ik vind trouwens dat Dembélé en De Bruyne het tegen Portugal in de 1e helft prima deden."

   

  "Batshuayi? Hij heeft de voorbije weken uitstekend gewerkt. Michy is fris en oogt mentaal sterk. In de komende oefenduels zal hij zeker in actie komen."

  Courtois: "Graag scoren en nul houden"

  Ook Thibaut Courtois vindt het jammer dat Mo Salah er woensdag niet bij is. "Maar Egypte blijft wel een goeie ploeg", weet de doelman. "Het wordt een goede test, te vergelijken met de WK-match tegen Tunesië."

   

  "Tegen Portugal stond het defensief goed. We hebben wel wat kansen weggegeven, maar dat is normaal tegen een ploeg als Portugal. Nu zullen we meer kansen moeten creëren. Het zou mooi zijn om te scoren en de nul te houden."

   

  De eerste doelman van Egypte heeft al 45 lentes op de teller. "Het is wel indrukwekkend als je op die leeftijd nog speelt", vindt Courtois. "Maar als je je nog goed voelt, speelt leeftijd geen rol. Kijk maar naar Buffon, die op zijn 40e nog steeds top is. Voor mij is het ook mooi, want dat betekent dat ik nog 20 jaar kan spelen (lacht)."