• home
 • video
 • pas verschenen

  Marc Coucke nieuwe voorzitter van Pro League: "Job van mijn leven"

  Coucke verzamelde 81% van de stemmen.

  Coucke verzamelde 81% van de stemmen.

  Marc Coucke heeft er nog een job bij. Naast Anderlecht-voorzitter is hij nu ook voorzitter van de Pro League. Van de Algemene Vergadering kreeg Coucke vandaag 81% van de stemmen. "Op een dag vind je de job van je leven", reageerde Coucke.

  Coucke wil werk maken van competitiehervorming

  De 53-jarige Coucke was de enige kandidaat om de plek over te nemen van Roger Vanden Stock. Die had in juni 2017 zijn mandaat als voorzitter van de Pro League nog verlengd voor 2 seizoenen, maar bood op 21 februari zijn ontslag aan.

   

  Het is niet de eerste keer dat Marc Coucke in de voetsporen treedt van Roger Vanden Stock. In maart gaf Vanden Stock ook bij Anderlecht al de scepter door aan nieuwe eigenaar Marc Coucke.

   

  Als voorzitter van de Pro League kan Marc Coucke zelf geen beslissingen nemen. Dat kan enkel de Raad van Bestuur. Maar Coucke kan als voorzitter wel voorstellen doen. De competitiehervorming wordt zijn voornaamste prioriteit.

   

  "Voor het einde van het kalenderjaar wil ik graag meer duidelijkheid over het competitieformat", zegt Coucke. "Er wordt zo snel mogelijk een werkgroep opgericht om een formule uit te zoeken die door zoveel mogelijk clubs gedragen wordt."

  Coucke onthulde zelf het nieuws

  Venanzi en Cordier in raad van bestuur

  In het bestuur van de Pro League moesten ook vervangers gezocht worden voor Herman Van Holsbeeck, ontslagen bij Anderlecht, en Johan Timmermans, die zijn mandaat moest afstaan na de degradatie van KV Mechelen.

   

  De nieuwe leden in de raad van bestuur zijn Bruno Venanzi van Standard en Eddy Cordier van Zulte Waregem. Cordier kreeg de voorkeur op Paul Allaerts van Moeskroen. Allaerts krijgt wel een zitje in het Uitvoerend Comité van de KBVB als vertegenwoordiger van de Pro League.

   

  Het mandaat van Johan Timmermans in het Uitvoerend Comité werd ingetrokken. Het wordt de KVM-voorzitter niet in dank afgenomen dat hij zowel de Pro League als de KBVB via het gerecht aanvalt om de degradatie van zijn club te vermijden. Een vervanger voor Timmermans is er nog niet.