• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse heeft twee erfgenamen: "DNA is meer dan kleuren of een stadion"

  Lierse SK heeft twee erfgenamen.

  Lierse SK heeft twee erfgenamen.

  0 / 0

  De fans van het ter ziele gegane Lierse SK moeten een keuze maken: worden ze supporter van Lierse Kempenzonen of gaat hun sympathie uit naar K.Lyra-Lierse SK?

  Lierse Kempenzonen

  De twee nieuwe clubs proberen de harten van de Lierse-supporters voor zich te winnen. "Het DNA" van het "oude Lierse" komt steeds weer ter sprake.

   

  "Geel en zwart, op het Lisp spelen en hopelijk de naam Lierse behouden. Dat is het DNA van deze club", legt Luc Van Thillo uit, de sterke man van Lierse Kempenzonen.

   

  "Die naamsbehouding is nog niet definitief. Dat zit bij de KBVB, dat akkoord moet gaan. We hebben die vraag gesteld en hopelijk krijgen we snel duidelijkheid."

  Geel en zwart, op het Lisp spelen en hopelijk de naam Lierse behouden. Dat is het DNA van deze club.

  Luc Van Thillo (Lierse Kempenzonen)

  K.Lyra-Lierse SK

  Met K.Lyra-Lierse SK is er nog een tweede erfgenaam. De club uit derde amateur neemt de jeugdwerking van het oude Lierse over en enkele grote supportersclubs hebben laten weten dat zij kiezen voor dat alternatief.

   

  "Het DNA van een club is meer dan kleuren of een stadion. We spelen thuis ook in de traditionele kleuren. De supporters en de geschiedenis vormen het DNA van een club, net als het leren uit de fouten", vindt Bert Jansen, van Lierse Voor Altijd.

  Het DNA van een club is meer dan kleuren of een stadion.

  Bert Jansen (Lierse Voor Altijd)

  Supporters moeten kiezen

  De supporters van Lierse moeten dus wikken en wegen. Beide partijen betreuren die tweedracht eigenlijk. "Het enige wat echt geroemd werd bij deze club zijn de supporters", stelt Bert Jansen.

   

  Luc Van Thillo: "Ik zal met de fans om de tafel zitten en kijken waar we komen. Het gaat niet zozeer over overtuigen. Ik hoop dat we één kunnen zijn."

  Lierse heeft met Lierse Kempenzonen en K.Lyra-Lierse SK 2 erfgenamen