• home
 • video
 • pas verschenen

  Goed nieuws voor studenten: "WK-wedstrijden zijn perfect in te plannen in de blok"

  Verpesten de Rode Duivels jouw examens?

  Het WK voetbal is één groot feest. Tenzij voor de examenresultaten van sommige studenten. Uren worden versleten aan een tv-scherm in plaats van achter de boeken. Maar er is hoop. "Als je het goed plant, valt de blok perfect te combineren met het WK", zeggen de universiteiten.

  Valt de blok te combineren met het WK voetbal? Het is een vraag waar veel blokkers deze periode mee zitten. Voetbalminnende studenten staan voor de hartverscheurende keuze: blokken of supporteren voor je favoriete ploeg?

  Hypothekeert het WK jouw slaagkansen?

  Ook al wordt het een zware opdracht, toch is het mogelijk om de blok met het WK te combineren.

   

  Zowel de UAntwerpen als de UGent vond geen significante verschillen in de examenresultaten tussen de jaren met en zonder een WK.

   

  "Onze studentenadministratie heeft vrij recent de cijfers vergeleken en heeft geen effect gemerkt met de jaren waarin er een WK is", zegt Stephanie Lenoir, woordvoerster van de UGent.

   

  Het WK hoeft je slaagkansen dus niet noodzakelijk te hypothekeren. "Echte sportliefhebbers moeten namelijk elk jaar hun examens combineren met een groot sportevenement", meent Lenoir.

  "Een match bekijken is een prima manier om te ontspannen"

  Universiteiten moeten studenten altijd wijzen op het belang van een goede planning. Maar voor een WK voetbal zullen ze dat wel wat frequenter moeten doen, zegt Lenoir.

   

  "We zullen wel regelmatig zeggen dat de wedstrijden perfect in te plannen zijn. Een match bekijken is bovendien een prima manier om te ontspannen. Je kan even met je vrienden op café gaan of alleen kijken op kot."

   

  "Maar zorg er wel voor dat je nadien opnieuw achter je boeken kruipt. Je moet een goed evenwicht vinden tussen de blok en je ontspanning. Maar dat is altijd zo, al is het WK natuurlijk wel een externe factor die het exacte uur van je ontspanning bepaalt."

   

  Ook volgens de woordvoerder van de UAntwerpen, Peter De Meyer, is een planning van cruciaal belang. 

   

  "Wie zijn blokperiodes goed plant, kan zeker tijd vrijmaken om naar de wedstrijden van de Rode Duivels te kijken. Trouwens, als de Rode Duivels ver geraken, lost het probleem zich vanzelf op, want dan zijn de examens al voorbij."