• home
 • video
 • pas verschenen

  Derde keer, goeie keer voor Belgian Cats tegen China

  Julie Allemand beslist de match met 3 punten in de slotseconden.

  0 / 0

  Na twee zware nederlagen de voorbije dagen hebben de Belgian Cats vandaag hun derde en laatste oefenduel in en tegen China gewonnen: 64-67. Julie Allemand besliste de partij in de slotseconden met een korf en een bonusvrijworp.

  Philip Mestdagh: "Het doet wel iets om te komen winnen bij een grootmacht"

  De Cats zijn op stage in China, waar ze het WK basketbal van september voorbereiden. Vrijdag (65-48) en zondag (81-62) moesten de Belgen - 28e van de wereld - hun meerdere erkennen in de nummer 10.

   

  Bondscoach Philip Mestdagh wilde een harder België zien en zijn speelsters luisterden: ze verdedigden beter en in het begin van de partij gingen ook de driepunters vlot binnen.

   

  België sloot met een kleine voorsprong het eerste kwart af (15-19), maar zag in het tweede kwart China op en over zich gaan (34-32). Toen China 12 punten uitliep (44-32), leek het kalf weer verdronken. Met een agressieve verdediging knokten ze zich terug in de match.

   

  Emma Meesseman (14 punten) en Jana Raman (12 punten) dichtten de kloof. De 14 punten van Kim Mestdagh droegen ook bij tot een 64-64 op 11 seconden van het einde. Toen kwam het moment van Allemand: ze nette een korf én dwong nog 1 vrijworp af: 67-64.

   

  Ann Wauters kwam in China niet in actie. Ze herstelt van een kraakbeenblessure aan haar knie. De 15 Cats mogen nu op vakantie tot half augustus, waarna ze hun voorbereiding hervatten. Van 22 tot 30 september is het WK in Spanje.

  China-België 64-67 (rust: 34-32)

  Quarters: 15-19, 19-13, 20-15, 10-20
  Punten België: Meesseman 14, Allemand 7, Vanloo 7, Raman 12, Nauwelaers, Carpréaux 2, Linskens 4, Geldof 0, K. Mestdagh 14, H. Mestdagh 5, Maes, Delaere 2